Предизборното пътуване на Новините на NOVA продължава в Пловдив.

...
</TD
> Предизборното пътуване на Новините на NOVA продължава в Пловдив.
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Прекрасният Пловдив има един от най-замърсените с фини прахови частици въздух

Предизборното пътешестване на Новините на NOVA продължава в Пловдив. През последните няколко години европейската столица на културата уголемява жилищното строителство, като даже изпреварва София по издадени разрешителни за градеж през последната година. В индустриалните зони разкриват нови предприятия, само че бизнесът се сблъсква с липсата на работна ръка. Друг проблем се оказват неналичието на пътища, разкопаните улици и нередовният превоз.

Адвокат е водил каузи поради замърсяването на въздуха. " Пловдив се развива прелестно като стопанска система и туризъм, само че тъкмо това, което зависи от локалните управляващи – качеството на живот, е несправедливо за град с подобен капацитет. Прекрасният Пловдив има един от най-замърсените с фини прахови частици въздух ", изясни той.

По думите му нещата, които би трябвало да бъдат направени след изборите, са прекалено много. " Може да се стартира с възстановяване на публичния превоз – ужасно доста хора пътуват от сателитните селища към центъра на Пловдив и от центъра към периферията, където са индустриалните зони ", поясни Екимджиев, като регистрира неналичието на буферни паркинги и недобрата оптимизация на публичния превоз.

Официално в Пловдив живеят над 321 000 души. Градът е с негативен приръст за последните 10 години – популацията е намаляло със 17 305 поданици. Средната работна заплата в региона е 1662 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР