Преди броени дни Пловдив беше рок столицата на страната с

...
</TD
>Преди броени дни Пловдив беше рок столицата на страната с
Коментари Харесай

Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдивчани. Жалко, но факт

" Преди броени дни Пловдив беше рок столицата на страната с концертите на Mono Inc., Ihsahn, Pаin Of salvation и Klone на Античния спектакъл. Нормално е да си кажем няколко думи за тези три незабравими вечери с откровени поздравления за промоутърите.

На 20 септември, в петък удариха нашенци Radiogeist  и немските готик дарк индастриъл уейвъри Mono Inc. Radiogeist  бяха извънредно свежи. Свириха с въодушевление и оставиха отлични усещания. Mono Inc., квартетът от Хамбург, който към този момент четвърт век върви напред и е извънредно известен в родината си, в това число с достижения в националните ранглисти, направи своето си шоу и се раздаде. Жалко, че публиката беше малобройна, Mono Inc. заслужаваха доста повече фенове.

Поне колкото бяха през втората вечер, на 21 септември, когато удариха нашенци Me and my Devil, французите Klone, чийто финален албум беше албум на 2023-а в годишната ранглиста на ВРБ, и хедлайнърите, шведските явления Pain of Salvation. Pain of Salvation, които изненадаха с извънредно прецизни многогласни вокали и с това, че съумяха да предадат онлайн сложността и емоционалността на своя саморасъл прогресив метъл и рок.

На 22 септември свириха бургазлии Vrani Volosa и паметният норвежки китарист, артист и композитор Ihsahn. Ihsahn заби безупречно, беше извънредно благ в контакта си с публиката и се раздаде. И в случай че имаше нещо, което помрачи мъничко страхотния му концерт, то това беше фактът, че не излезе на бис макар десетминутните викания на името му.

Поне за мен обаче, абсолютният връх на трите вечери бяха французите Klone. Феновете се смутиха, когато екипът им изкара високи столчета и кухи китари. Явно никой не очакваше, акустично шоу. Но квинтетът потвърди че даже и едно акустично шоу може да носи заряда, силата и мощта на жизнерадостен концерт. Поклон!

И в случай че КЛОН бяха абсолютният пик на концертите, най-ниската точка беше публиката. Не, публиката беше прелестна, съответна, разкрепостена и способена. Просто беше малобройна. Особено на Mono Inc.

И в това отношение огромните длъжници са пловдивчани. Пловдивчани бяха най-малката част от присъстващите. Имаше гърци, македонци, румънци... в близост се чуваше всякаква тирада. Тези хора бяха минали стотици километри, с цел да дойдат на концертите. Имаше и гости от цяла България, а печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдивчани. Жалко, само че факт.

Сякаш рокаджиите от града на тепетата са застинали в предишното и отхвърлят да чуят всичко по-ново, даже и когато е настоящо в света. Или избират да си пият питието в кръчмата вместо да жертват някой лев, за едно в действителност паметно прекарване, което ще ги зареди с месеци и ще остави паметен спомен.

И за край – поздрави на промотърите. Всичко беше съвършено проведено и нека още години те ни радват с рок и метъл концерти на магическата сцена на Античния спектакъл, където единственият дебитор са пловдивските рокаджии. Някога назоваха Пловдив " българската столица на рокендрола ". Някога. А през днешния ден? ", написа Велин Станев в формалната фейсбук страница на предаването " Велин Рок Блок ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР