Преди 146 години Високата порта капитулира, капитулира пред саможертвата, която

...
</TD
>Преди 146 години Високата порта капитулира, капитулира пред саможертвата, която
Коментари Харесай

Методи Байкушев: Преди 146 години Високата порта капитулира пред саможертвата, която даде възможност да възкръсне българската държава

Преди 146 години Високата врата капитулира, капитулира пред саможертвата, която даде опция да възкръсне българската страна след цели пет века. Това сподели в свое слово кметът на Община Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “.

По думите му през днешния ден преди всичко се прекланяме пред хилядите български, съветски, сръбски, румънски, финландски и полски войни, които са дали живота си за това ние през днешния ден да живеем свободно, да живеем в самостоятелна страна, да живеем в народна власт, да можем сами да се борим за своя разцвет.

" Няма никакво подозрение, че подписването на Санстефанския контракт е първата и най-важна официална причина за възраждането на българската страна. От нея стартира действителното реализираме на националния блян, ясно разказан от Апостола на свободата Васил Левски – да сме свободни, да сме самостоятелни, да живеем в демократична страна, където " …всички въпроси се вземат решение с вишегласие “, както се е изразявал Левски. Сиреч в народна власт, там, където болшинството взема решение по какъв начин да живеем и по този метод да се стремим непрекъснато да бъдем равни на другите европейски нации “, сподели още той.

Кметът на Община Благоевград прикани да не забравяме, че това в действителност е най-важния ни завет.

" И оттук насетне за безконечни епохи да се борим за това да живеем в свободно общество, там, където гласът на всеки може да бъде чут и там, където всички дефинираме ориста си. Честит празник! Да живее свободата! Да живее България! “, добави той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР