празнува днес 57-ия си рожден ден. Легендата има нов

...
</TD
> празнува днес 57-ия си рожден ден. Легендата има нов
Коментари Харесай

Честит рожден ден на легендата Христо Стоичков!

чества през днешния ден 57-ия си рожден ден. Легендата има нов мотив да почерпи единствено ден, откакто отбелязва годишнина със брачната половинка си Мариана.

Голямата щерка на Христо и Мариана -  Михаела, поздрави татко си в персоналния си профил в Instagram. Ето какво написа тя: " Днес всички се гордеем, че имаме толкоз специаленчовек в живота ни и това си ти! Обичаме те! ".

Стоичков е роден на 8 февруари 1966 в Пловдив. Започва с футбола в " Марица “, а след това отива в " Хеброс “. През 1985 е притеглен в ЦСКА. С алената фланелка  изиграва 123 мача, в които отбелязва 82 гола. Той е троент първенец на България, четирикратен притежател на Купата на България и притежател на първата в историята Суперкупа на страната.

С ЦСКА той играе и на полуфинал за Купата на носители на национални купи през 1989 година, когато става голмайстор на шампионата с 11 попадения и печели " Златната обувка “ за голмайстор на Европа. През 1990 година минава в Барселона против 4 милиона $. С екипа на каталунския гранд печели пет пъти купата на Испания, Купата на европейските първенци през 1992 година и Суперкупата на Европа през същия сезон. 

През 1994 година с националния тим на България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното състезание в Съединени американски щати с шест попадения.

През същата година печели " Златната топка “ за най-хубав футболист на Европа.

За " трикольорите " има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на две шампионати на планетата през 1994 и през 1998 година, както и на шампионата на Стария континент през 1996 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР