Правителството одобри проекта на Закона за изменение и допълнение на

...
</TD
>Правителството одобри проекта на Закона за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Предвиждат се нови промени за разплащания в брой, ще има и нови изисквания за работодатели 

Правителството утвърди плана на Закона за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

С цел повишение на прозрачността на разплащанията и ограничение на бранша на " сивата " стопанска система, в Закона за ограничение на заплащанията в брой е заложено понижаване на прага на сумите, възможни за осъществяване на разплащания в брой от 10 000 на 5 000 лева

В резултат от договаряния с представителните организации от ресторантьорския отрасъл, в Закона за ограничение на заплащанията в брой се предлага въвеждане на условие работодателите от този бранш, които оферират услуги в заведения, категоризирани с две, три, четири или пет звезди, да изплащат възнагражденията на служащите и чиновниците си наложително по банков път. Също по този начин, в Закона за туризма за същия кръг лица са регламентирани условия да обезпечават наложително опция клиентите на техните заведения да правят заплащания и посредством терминално устройство пое.

В измененията в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс се предлага въвеждането на финансов тласък за лицата, които подадат информация, съдържаща съответни обстоятелства и условия, които не са били известни на органите по приходите и водят до определяне и събиране на спомагателни отговорности за налози, наложителни осигурителни вноски и лихвите върху тях, по отношение на укрити и/или недекларирани облагаеми покупко-продажби, приходи, облаги и имущества. Предлага се размерът на възнаграждението за лицата да е 10 на 100 от спомагателните доходи за бюджета, събрани заради разкритията. Предвижда се низък предел на сумата, събрана в резултат на подадената информация, като изискване за деяние на режима по погашение на възнаграждението. Този предел е 100 000 лева По този метод ще се предотврати подаването на информация за решение на междуличностни несъгласия или конкурентни търговски спорове.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР