Позиция на водачката на листата на партия КОД в Пловдив Пепа

...
</TD
>Позиция на водачката на листата на партия КОД в Пловдив Пепа
Коментари Харесай

Пепа Деведжиева каза в прав текст как да преборим инфлацията

Позиция на лидерката на листата на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева: 

Инфлацията у нас е неоспорим факт и дясното разбиране по какъв начин да се преборим с нея е непопулярно – потреблението би трябвало да се потисне, това ще успокои цените и те ще тръгнат надолу. У нас се прави противоположното – при рецесията и затрудненото състояние на бизнеса пари се раздават безсистемно и на калпак. Това може и да се харесва на хората, само че резултатът е да се гаси огънят с бензин.

С повдигането на заплати и пенсии и раздаването на помощи, освен това освен на същински нуждаещите се, потреблението се подвига и води до нарастване и на цените. Ако това продължи, няма по какъв начин да се надяваме, че инфлацията ще падне.

В предизборна акция сме и всеобщо партиите заобикалят да приказват неща, които няма да им донесат дивиденти, в противен случай, насочат се добре звучащи, въпреки и неизпълними, обещания, с цел да се привлекат гласове. Но ние от КОД се усещаме длъжни да напомним, че няма безвъзмезден обяд и някой ден сметката за раздадените на калпак пари ще бъде платена от всички български данъкоплатци.

Крайно погрешно е хора, които малко са взели участие в пълненето на републиканския бюджет посредством своите налози и осигуровки или дори нямат никакъв принос, да бъдат първи при раздаването на помощи. Това не е заслужено към бизнеса и хората, които изрядно заплащат налози, настрана е извънредно лява мярка – продължение на мисленето, че частникът е грабител.

С тази политика страната тласка бизнеса към сивата стопанска система, където не се заплащат нито налози, нито осигуровки, или го принуждава да обезпечава служащите и чиновниците си на минималната работна заплата. А тя продължава да е една и съща за всички сфери, въпреки да е ясно какъв брой разнообразни са типовете труд.

Всичко това е доста лява политика. А дясното може да е непопулярно, само че е доста искрено. Десният човек споделя истината, даже и да е мъчителна, по тази причина приканвам хората да помислят през днешния ден, не на следващия ден, когато биха се сетили, че сме били прави.

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР