Позиция на УХТ Пловдив:Проблемът с остарялата база на студентски общежития

...
</TD
>Позиция на УХТ Пловдив:Проблемът с остарялата база на студентски общежития
Коментари Харесай

УХТ Пловдив: Не можеше да се очаква сградите да бъдат затоплени още на 2 януари

Позиция на УХТ Пловдив:

" Проблемът с остарялата база на студентски общежития се отнася до множеството държавни университети. В този смисъл и положението на петте блока " Марица “, където са настанени както наши студенти, по този начин и студенти от ПУ " Паисий Хилендарски “, е аналогично на изискванията в цялата страна.

Средствата, с които Университетът по хранителни технологии разполага, са извънредно незадоволителни за поддръжка на прекомерно старите здания. Предлаганите цени за наем, в които са включени разноските за ток, вода, отопление, интернет и телевизия, са доста ниски. Те по никакъв метод не обезпечават действителната им прехрана, нито компенсират инфлационния растеж в цените на енергоносителите и услугите. Дори не е належащо да се показва какъв брой по-ниски са те по отношение на наемите на квартирите на свободния пазар.

Конкретно, по отношение на медийни изявления от последните дни, държим да изясним, че повода за ниските температури в общежитията по време на коледната почивка е, че постройките бяха съвсем изцяло необитаеми.

Незначителният брой студенти обаче употребиха персоналните си отоплителни уреди. Не можеше да се чака постройките да бъдат затоплени още на 2 януари, тъй като постройката и инсталацията са остарели. След новогодишните празници парното работи обикновено.

Въпреки всичко, ние поставяме оптимални старания, с цел да създадем добра битова среда на студентите. В тази връзка управлението одобри и извършва стратегия за дълготрайно възобновяване на образователната база. Тя е безапелационен образец за нашата визия, проекти и дейности за даване на естествени условия за образование и за живот на студентите. Нейното осъществяване е поетапно и се осъществя в сходство със заложените периоди.

УХТ залага на съвременен стандарт и нова визия за образованието и живота на студентите. Вече е освежен по най-съвременни условия блок " Марица-3 “ и сега текат законовите периоди и процедури за неговото стартиране в употреба. Настаняването там ще бъде напълно за студентите на УХТ, като сега се създава нов устав.

Успоредно с това приготвяме нужната документи за ремонта на блок " Марица-4 “. Оценяваме като извънредно ползотворно взаимоотношението с МОН и се надяваме, че в най-кратки периоди ще бъде обезпечено финансирането и ще започва работата ни по новите планове ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР