Позиция на независимия общински съветник в ОбС Пловдив :Община Пловдив

...
</TD
>Позиция на независимия общински съветник в ОбС Пловдив :Община Пловдив
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Общината иска да купи за 5 милиона съборетина без земя отдолу

Позиция на самостоятелния общински консултант в Общински съвет Пловдив:

" Община Пловдив е подготвила покупката на зала " Строител " в регион " Северен " за 4 899 354 лева Правното състояние с тази зала е, че земята под нея е общинска, а постройката, с повърхност 1942 кв.м., е частна. Към днешна дата залата е занемарена, без събития и от нея се употребява единствено фитнесът. По изказвания на отдел " Общинска благосъстоятелност " за ремонта и ще са нужни още 5 млн.лв.

Така, с цел да придобие благосъстоятелност и да приведе залата във функционален тип, Община Пловдив ще би трябвало да се раздели с общо 10 млн.лв. В същото време Община Пловдив е в развой на реализация на три нови спортни зали за общо 12 млн.лв., 2 футболни стадиона, а в също и има и многофункционалната зала " Колодрума ".

С цялостна мощ изниква въпросът - какъв е ползата да бъде закупена още една спортна зала? Видно, актуалният притежател на залата няма опция да я стопанисва и не може да осъществя доходи от нея. Така общината се трансформира в собственик на неприятни частни вложения, обирайки пасивите им, за сметка на общинския бюджет и всички данъкоплатци.

Аргументът, че зала " Строител " може да се трансформира в дом за съответен състезателен клуб, не е заможен, при изискване, че ние към този момент притежаваме многофункционална спортна зала " Колодрум ", която е извънредно време да стане дом на състезателен клуб. Цената за потреблението й би била неведнъж по-малка от закупуването и ремонта на зала " Строител ".

В същото време, в случай че приемем за съпоставяне потребността от вложения в регион " Северен ", където се намира мечтаната за закупуване от общината зала, то в самият регион има изострен дефицит на детски градини. Там е и дългогодишно подценяваният парк " Рибница ", за който обещанията за реорганизация са повече от дузина.

Спокойно можем да заключим, че закупуването на зала " Строител " е освен изцяло ненужно и голословно, в противен случай - то ще се трансформира в следващия генератор на бюджетен недостиг в идващия управнически мандат на Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР