Поздравявам колегите и директора на Областната дирекция на МВР в

...
</TD
>Поздравявам колегите и директора на Областната дирекция на МВР в
Коментари Харесай

Японска корпорация с големи думи за МВР Пловдив

" Поздравявам сътрудниците и шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив за добре свършената работа и постигнатите огромни резултати “ - съобщи министърът на вътрешните работи по време на къса гала в министерството. На нея бяха отличени чиновниците от пловдивския отдел " Икономическа полиция ".

" Част от хората в екипа познавам персонално и съм имал опцията да работя с тях по разнообразни случаи. Знам, че и все още те са доста дейни и правят сериозна по размер активност, в тясно взаимоотношение със службите, ангажирани с закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност. Случаят е характерен за нас, защото за пръв път изземаме толкоз доста техника и артикули със непокътната комерсиална марка “.

Министърът напомни, че закононарушенията против интелектуална благосъстоятелност и подправени артикули са измежду целите на Европейски Съюз в битката против тежката и проведената престъпност в границите на EMPACT цикъла за интервала 2022–2025 година А България /в частност – ГДБОП/ бе определена за началник (драйвър) на EMPACT целта, като бе натоварена със задачата да координира напъните на правоприлагащите органи в Европейски Съюз в битката с този тип незаконна активност.

Директорът на отдела за битка с фалшификатите за Европа, Близкия Изток и Африка на Kyocera Corporation Франк Стамен съобщи, че този случай е извънреден, а постигнатите резултати - впечатляващи.

" Ние подадохме сигнала в Германия и той доста бързо стигна до българските служби. Мащабната реализация се случи в извънредно къси периоди, единствено в границите на няколко месеца. В никоя друга страна до момента не са изземани толкоз огромно количество техника и материали, обект на наша интелектуална благосъстоятелност “, показа той. 

Според него дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че България е благонадежден сътрудник в битката с проведената престъпност, в границите на общата европейска линия за противопоставяне против този тип закононарушения.

" За повторно, в границите на една година, награждаваме тъкмо този екип. Това е поредна огромна интервенция на ОДМВР Пловдив, с изключителни резултати. Благодарим за тяхната активност и за положителното съдействие с Министерството на вътрешните работи “, съобщи в изявлението си Анета Таджер, която е взела участие в следствието от страна на японската корпорация.

Припомняме, че на 30 август т.г. в отдел " Икономическа полиция " при ОДМВР – Пловдив постъпила оперативна информация за реализирана противозаконна активност по линия на интелектуалната благосъстоятелност – експорт и продажба на тонер касети, означени със знаци, сходни на японската марка Kyocera, без единодушието на правопритежателя. За инспекция на сигнала е образуван действен екип и подхванати процесуално-следствени дейности в склад на комерсиално сдружение на територията на регион " Северен " в Пловдив.

Там проверяващите разкрили над 22 400 тонер касети от въпросната комерсиална марка – разнообразни по тип и размер, цялостни и празни. Конфискувани са и 129 палета с 85 330 заготовки за картонени опаковки, както и други материални доказателства за осъществяваната активност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 172б от Наказателен кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив, под чието управление работата по документиране на случая продължава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР