Повече от година жителите на няколко благоевградски села, а и

...
</TD
>Повече от година жителите на няколко благоевградски села, а и
Коментари Харесай

Нараства напрежението сред жителите на няколко благоевградски села

Повече от година жителите на няколко благоевградски села, а и освен, се постанова да обикалят с километри поради затворения Покровнишки мост над река Струма. На ексклузивен брифинг кметът на Община Благоевград Илко Стоянов напомни, че на 12-ти декември 2021 година, с негова заповед, е било оповестено бедствено състояние поради проливните дъждове. На 13-ти декември 2021 година мостът поддава и се постанова да бъде затворен за прекосяването на моторни транспортни средства, съобщи Агенция " Фокус ".

Към днешна дата няма изясненост по кое време се чака да стартира построяването на ново мостово оборудване, заяви градоначалникът и добави, че през вчерашния ден в Министерството на районното развиване и благоустройството е извършена работна среща по самодейност на заместник-министър Николай Шушков. По време на нея са били разисквани проблемите, които забавят строителните действия и са били препоръчани разновидности за решаването им. В срещата присъединяване са взели регионалният шеф на Благоевград Стоян Христов, кметът на община Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ инж. Венцислав Ангелов и инж. Десислава Паунова член на УС, шефът на ВиК –Благоевград инж. Мартин Петров, представители на консорциума, спечелил публичната поръчка за строителство на новия мост " ДЗЗД " Мост Покровник “, представели на газовото сдружение " Аресгаз “ и други

Според Илко Стоянов по време на срещата е станало ясно, че повече от година страната е бездействала във връзка с Покровнишкия мост. До през днешния ден няма и направен работен план, което значи, че няма по какъв начин да се даде съответна дата на жителите на благоевградските села, от която да стане ясно по кое време се чака да има нов мост.

" Основният проблем е газовата тръба, която минава в региона. Оказва се, че към момента не е конкретизирано за чия сметка тя ще бъде преместена. Не споделям, че казусът е нерешим. Предлага се построяването на в допълнение оборудване, което е добра концепция, само че явно приказваме за настъпило изменение от първичния проект. На срещата през вчерашния ден още веднъж не получихме отговор по кое време ще стартират дейностите. Няма по какъв начин да кажем на жителите нищо съответно. Хубаво е, че зам.-министър Шушков призна, че страната е бездействала, самият той беше част от тази страна, защото бе регионален шеф на Благоевград “, сподели още Стоянов.

Той предизвести, че назрява напрежение измежду жителите на селата, които са наранени от неналичието на мост и че напълно скоро казусът може да прерасне от районен в народен. " Ако хората излязат на митинг, то казусът ще се трансформира в народен. Между другото всички си задаваме още един въпрос – какво ще стане в случай че още веднъж при дойдат водите и мостът падне? Това е една опция, която съществува “, акцентира Стоянов и предизвести, че действително в региона има две газови тръби.

Кметът уточни, че мостът е благосъстоятелност на Агенция " Пътна инфраструктура “. Според Стоянов, Община Благоевград няма по какъв начин да задвижи по – бързо процедурите и показа, че може би е щяло да бъде по – добре в случай че парите за новия мост са били дадени на общината, която евентуално е щяла по – бързо да придвижи процедурите.

Илко Стоянов въпреки всичко е оптимист, че нов мост ще има, само че не се ангажира с съответна дата по кое време тъкмо ще се случи това. Той означи, че планът за новия мост е подготвен на 95 %, като следва да бъде конкретизирано ще бъде ли включена газовата тръба в плана или не.

Кметът на Благоевград беше безапелационен, че страната е отговорна за забавянето и че същата би трябвало да поеме отговорност за протичащото се.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР