Повече от час продължи в Общинския съвет на Пловдив дискусията

...
</TD
>Повече от час продължи в Общинския съвет на Пловдив дискусията
Коментари Харесай

Не успяха да спрат разширяването на улица Гладстон

Повече от час продължи в Общинския съвет на Пловдив полемиката за иницииране на процедура по отчасти изменение на Общ устройствен план в частта, касаеща улица " Гладстон ", само че в последна сметка предлагането на ППГОС от " Демократична България – Обединение “ против разширението не беше подкрепено. " За " гласоподаваха 8 съветници, един се разгласи " срещу ", 33 " въздържал се ", предава Plovdiv24.bg .

На сесията участваха притежатели на парцели, които са срещу разширението на пътното платно, заложено в Общия организационен проект на Пловдив. Хората желаят улицата да резервира габарита си от 17 метра, вместо плануваните в бъдеще 24 метра. 

Регулацията от бул. " Руски " до подлеза е остаряла, като габаритът е заложен още в Общ устройствен план от 2007 година и се повтаря в последния, напомни основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов. Той е внесъл докладна до кмета да се направи проучване дали габаритът може да се понижи или да остане същия, както и застрояването с какви параметри ще е и градоначалникът е поставил резолюция " да " на предлагането. 

" Никога няма да има уголемение на " Гладстон ", тъй като цената на парцелите ви ликвидира каквато и да е опция за това. Съществуването на улична регулация е охранителна зона " - съобщи съветникът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР