Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила

...
</TD
>Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила
Коментари Харесай

Поставиха над 1500 от кафявите кофи в Бургас

Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими боклуци е сложила до този миг Община Бургас в комплексите " Изгрев “, " Зорница “, " Славейков “ и " Меден рудник “. Те ще обслужват както семействата, по този начин и комерсиалните обекти, които генерират сходен тип боклуци.

В комплекс " Братя Миладинови “ са обезпечени съдове за комерсиалните обекти. През идната седмица такива ще бъдат сложени и при контейнерните площадки за обслужване на семействата. На идващ стадий ще бъдат обезпечени съдове за комплекс " Лазур “ и Централна градска част.

Община Бургас насочва апел към жителите да не повреждат новите съдове и да ги употребяват единствено по предопределение.

Ето какво е разрешено да се изхвърля в тях: вестници и други хартиени изделия; черупки от яйца; самун и месни продукти; пакетчета от чай; наслойка от кафе; стайни и култивиран цветя; млечни продукти; култивиран отпадъци; останки от храна; останки от плодове и зеленчуци.

Какво не би трябвало да се изхвърля в кафявите кофи: сезал, връв, стъкло, опаковъчни мрежи и ленти, стреч фолио, кабели, въжета, тел, инертни материали, пластмасови и железни опаковки.

За вярното и дейно потребление на кафявите съдове е належащо само да се разделят изброените типове боклуци от останалите. Това може да става у дома или на място при съдовете.

Събраните боклуци се извозват по график на анаеробната апаратура за преправка. При процеса се получава компост и биогаз, от който ще се създава топлинна и електрическа сила.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР