Посланикът на Украйна в София Н. Пр. Олеся Илашчук посети

...
</TD
>Посланикът на Украйна в София Н. Пр. Олеся Илашчук посети
Коментари Харесай

Областният управител на Русе Данаил Ковачев се срещна с украинския посланик Олеся Илашчук

Посланикът на Украйна в София Н. Пр. Олеся Илашчук посети Русе. Тя разиска с регионалния шеф Данаил Ковачев и неговия заместител Георги Георгиев опциите за разширение на двустранното съдействие. Според Ковачев е належащо да се работи в посока развиване на икономическите и културни взаимоотношения сред Русе и Одеса. Той регистрира и нуждата от интензивно партньорство в областта на противодействието на дезинформацията.

Посланик Илашчук изрази поддръжката на посолството на Украйна за активизиране както на двустранните търговско-икономически връзки, по този начин и на тези в областта на културата като показа, че в този момент е моментът да се стартира подготовка за възобновяване на Украйна.

В срещата участваха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, заместник-посланикът на Украйна Анна Тертична. Ковачев и Георгиев срещнаха украинската делегация с активността на институцията по време на мигрантската рецесия. Те акцентираха и сериозната роля на доброволците за справяне със обстановката в първите месеци след започването на войната в Украйна. Според регионалния шеф и неговия заместител е належащо по-нататъшните диалози да бъдат с акцент върху съответни икономически начинания, като се обмисли опцията за провеждането на Българо-украински бизнес конгрес с представители на бизнеса от двете страни.

Ковачев даде на дипломат Илашчук и дребна филантропична помощ с концепцията тя да доближи до най-пострадалите региони. Идеята за тази самодейност е на регионалния шеф, а нейната реализация стана допустима със съдействието на Бедрос Пехливанян, притежател на аптеки " Астра “. Помощта включваше превързочни материали и медикаменти от първа нужда.

В знак на почитание Ковачев подари на първия украински посланик в страната ни картина на известния русенски художник Огнян Балканджиев. Областният шеф пък получи книга, отдадена на другите етнически групи в Украйна.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР