Посланикът на България в Египет отправи пожелание за успешно представяне

...
</TD
>Посланикът на България в Египет отправи пожелание за успешно представяне
Коментари Харесай

Посолството ни в Египет подкрепя Русенският драматичен театър на фестивала в Шарм ел-Шейх

Посланикът на България в Египет насочи благопожелание за сполучливо показване на на Международния юношески сценичен фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет, който ще се организира сред 25-и до 30-и ноември 2023 година, оповестяват от театъра.

Единственият български театър, който ще взе участие на този фестивал, е " Изчезващи “ по Елизе Вилк, продукция на русенския спектакъл.

Н.Пр. Деян Катрачев благодари за отправената покана да участва на представлението и изрича разбиране, че представянето на държавна такса " Сава Огнянов “ Русе ще способства за развиването на културните връзки с Арабска република Египет.

Посланикът акцентира, че посолството на Република България в Кайро остава разполагаем за оказване на цялостно подпомагане и при бъдещи културни събития на територията на Египет.

А тази заран екипът на " Изчезващи “ във очевидно положително въодушевление и с благопожелание за сполучливо показване отпътува за Шарм ел-Шейх. Театралите излизат на сцената на Културния дом в курорта на 27 ноември, от 17.30 часа.

От 413 претенденти от целия свят, селекцията избра да се показват 152 творби, които са разграничени в три категории – отбор, моноспектакъл и махленски спектакъл. Спектаклите, които се основават на нетрадиционни пространства и изобретателни решения, се смятат за главен приоритет, споделят уредниците.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР