Пореден ден пияни и дрогирани шофьори сядат зад волана. Това

...
</TD
>Пореден ден пияни и дрогирани шофьори сядат зад волана. Това
Коментари Харесай

Пореден ден пияни и дрогирани шофьори сядат зад волана

Пореден ден пияни и дрогирани водачи сядат зад кормилото. Това излиза наяве от междинните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, предоставени от Министерство на вътрешните работи.

9624 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 419 водачи и пасажери. Съставени са 2567 фиша и 587 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 6 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, а седмина са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 души, а 10 са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор “ са тествани 2146 МПС и 2507 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 635 фиша и 114 АУАН. Установени са двама водачи, карали след приложимост от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и трима – над 1,2 промила.  Двама са седнали зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16 часа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР