Под звуците на хитовото парче Заедно“ в изпълнение на прекрасното

...
</TD
>Под звуците на хитовото парче Заедно“ в изпълнение на прекрасното
Коментари Харесай

Бизнесмен към студенти в Пловдив: Имаме нужда от вас, чакаме ви с нетърпение

Под звуците на хитовото парче " Заедно “ в осъществяване на прелестното трио - Орлин Павлов, Любо Киров и Графа, Университетът по хранителни технологии в Пловдив даде старт на академичната образователна 2023/2024 година. В програмата на откриването се включиха и танцьорите от отбор " Пълдин “, които са тясно свързани с академичната общественост на УХТ и постоянно споделят тържествените и радостни събития и мигове с преподаватели и студенти.

В приветствието си ректорът проф. Пламен Моллов се обърна към първокурсниците: " За мен, като ваш ректор, и за всеки един учител, с който ще се срещнете, е въпрос на житейска задача всички ние дружно да ви подготвим вас, идващото потомство откриватели, откриватели, мениджъри, бъдещи преподаватели, министри и най-много водачи със самочувствие и фантазии, поради които си заслужават всичките старания. “

През тази година УХТ празнува своята 70-та годишнина, на която са отдадени редица събития, както и днешното тържествено разкриване. Самочувствието на висшето учебно заведение като учебен водач в областта на питателните технологии се дължи на атрактивните специалности, комбиниране на дългогодишни обичаи, креативност и нововъведение и високото равнище на тяхното преподаване, съобщи проф. Моллов. Затова главно преимущество за завършващите е сполучливата реализация на пазара на труда.

Сред гостите на тържеството бяха Н. Пр. Джузепина Дзара, дипломат на Италия у нас и Доктор хонорис идея на УХТ, почетните консули на Италия в Пловдив Джузепе Ди Франческо и на Германия тук доктор Мариана Чолакова, представители на локалната държавна и общинска власт, ректори на пловдивските висши учебни заведения, някогашни ректори на УХТ, шефове на професионални гимназии, членове на Съвета на настоятелите на университета, представители на бизнеса.

В приветствието си Н. Пр. Дзара на български език съобщи, че за България също като в Италия хранителният и софтуерният браншове са доста значими. Предстои ви дълго и богато пътешестване, което от вас зависи да бъде сполучливо за вас и за вашата страна, обърна се почетният лекар към първокурсниците.

Проф. Моллов удостои за изключителни заслуги в развиването и одобряването на Университета по хранителни технологии и издигане престижа на научната общественост в България проф. Георги Вълчев, ректор на УХТ 2003 - 2011 година и го удостои със статуетката " Плодотворие “ на надарения ваятел Цвятко Сиромашки.  

На откриването за първи път бе връчена и учредената от компания " Домейн Бойар Интернешънъл “ стипендия на името на изтъкнатия български енолог Димитър Панов. Изпълнителният шеф Евгени Харамлийски поздрави първокурсниците за избора им да стартират своята професионална кариера от УХТ.

" Бизнесът има потребност от вас, чакаме ви с неспокойствие ", обърна се към студентите. Стипендията бе връчена на Роси Димитрова, 4 курс в " Технология на виното и пивото “. Тя е приключила с най-голям триумф предходната образователна година.

Ректорът даде книжките на четирима студенти, признати с оптимален бал. " Днес ние сме горди, че ставаме част от една многогодишна традиция на основаване и създаване на експерти в хранителната и туристическата промишленост, съобщи една от тях ".

" Днес ще прекрачим вратите и решително ще заемем местата си, тъй като знаем, че сме на вярното място – Университета по хранителни технологии. “ Пея Карова показа, че избрала да учи " Биотехнологии “ в УХТ, тъй като желае да направи научна кариера. Все отново прабаба ми и прародител ми са били професори в региона на питателните технологии и земеделието ", сподели тя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР