По повод 109 години от първата прожекция на български филм

...
</TD
>По повод 109 години от първата прожекция на български филм
Коментари Харесай

Безплатно кино в Пловдив

По мотив 109 години от първата прожекция на български филм Национален кино център София кани пловдивчани на 13-и януари в " Лъки - Дом на киното " от 19:00 часа на прожекция на четири български кино лентата, с които ще бъде маркиран празникът. Прожекции в същия ден и час ще има и в София и Варна. Всички прожекции в самодейността са с вход свободен.

Организаторите са подбрали филми, които несъмнено се отличиха с достижения през миналата 2023-та година на фестивалите за игрално кино " Златна роза “ и писмено и анимационно кино " Златен ритон “. Ще забележим филмите: " Следа “ – премия за анимационен филм " Златен ритон “ 2023; " Тихо в снега “ – премия за късометражен игрален филм " Златна роза “ 2023;

" Киноекстремисти “ – документален филм, премия на Националната филмотека в границите на фестивала " Златен ритон “ 2023; " Обезличаване “ - премия за дебют за анимационен филм " Златен ритон “ 2023.

В честването на празника ще се включат в София: Филмотечно кино " Одеон “, Културен център Г8, Евросинема, Сцена " Дерида “. В Пловдив - Lucky, Дом на киното, във Варна - ФКЦ, а в кино " Влайкова “ ще се прожектира " Търси се брачен партньор за мама “, с който ще бъде маркиран 80-годишния празник на неповторимата Цветана Манева.

Не пропускайте опцията да си припомните остарели класики, само че и да видите новото българско кино, с вълнуващи сюжети, прочувствени актьорски превъплъщения и мощно операторско майсторство!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР