По молба на Община Пловдив днес Окръжният съд спря вписването

...
</TD
>По молба на Община Пловдив днес Окръжният съд спря вписването
Коментари Харесай

Пловдивският окръжен съд спря вписването на увеличението на капитала на Пълдин Туринвест

По молба на Община Пловдив през днешния ден Окръжният съд спря вписването в Търговския указател на декларираното по-рано увеличение на капитала на " Пълдин Туринвест ". За окончателното решение на разногласието ще се произнесе българският съд. Това заяви преди минути кметът на града, употребявайки обществената мрежа Facebook.

Определението на съда е с дата 18. 01. 2023 година В претекстовете си за отвод на регистрацията магистратите са показали член 536, алинея 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс (връзка с член 19, алинея 6 от Закона за Търговския регистър), съгласно който произвеждане, формирано пред Агенцията по вписванията се стопира, когато има висящо дело по отношение на правно отношение, което е изискване за постановяване на желаното регистриране.

Исковата молба за анулация на решенията от Общото заседание на сдружението " Пълдин Туринвест “ от 9 януари 2023 година е подадена от Община Пловдив пред Окръжен съд през вчерашния ден.

До внасянето на исковите молби пред съда се стигна, откакто Общинският съвет в Пловдив на 19 декември 2023 година не се  съобрази с предлагането на кмета за гласоподаване срещу увеличение на капитала на сдружението. " Както споделих и по-рано ще защитя интереса на пловдивчани и ще извърша решенията на локалния законодател “, напомня градоначалникът.

По-рано през днешния ден ръководителят на Общински съвет - Пловдив Александър Държиков свика изключително съвещание през днешния ден от 14:30 часа.

Дневният ред се състои от една-единствена точка - разискване на казуса с Международен панаир – Пловдив и взимане на съответните решения.

Вносителите на настояването за привикване изключителна сесия са 17 общински съветници. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР