По идея на шестима ентусиасти, повечето от които възпитаници на

...
</TD
>По идея на шестима ентусиасти, повечето от които възпитаници на
Коментари Харесай

Предстои учредяване на Консултативен съвет на инициативата Заедно за Поломието

По концепция на шестима запалянковци, множеството от които ученици на Русенския университет " Ангел Кънчев “, които съставляват Спортно туристическо и природозащитно сдружение " Академик “ - Русе (СТПД), компаниите " Пирин Хилл “ ООД, " Приста Ойл Холдинг “ ЕАД и Сдружение с нестопанска цел " Сдружение за развиване на обществения капитал “ - Две могили следва да бъде основан Консултативен съвет на самодейността ЗАЕДНО ЗА ПОЛОМИЕТО.

Първоначално самодейността бе подета от Русенския университет и ДПП " Русенски Лом “, като към нея към този момент се включват и нови почитатели. Тя ще се осъществя под егидата и с поддръжката на Областна администрация Русе, като в тази връзка на 26.01. се организира работна среща на регионалния шеф господин Данаил Ковачев с представители на туристически организации, на русенския бизнес, ДПП Русенски Лом, Регионален исторически музей - Русе, общините Русе, Две могили и Ветово. Срещата се организира по предложение на СТПД " Академик “-Русе.

В работата на Консултативния съвет ще може да взе участие всеки водач (отговорник, ръководител) на група, групичка, семейство, екип, поискали да поставят грижи за избран маршрут или част от маршрут. Оперативният щаб на самодейността ще оказва помощ и подпомагане посредством обезпечаване на табели, други маркировъчни знаци, бои, консумативи, оповестяват от Русенския университет.

Освен разискване на Правила за устройството и активността на съвета и Утвърждаване на поръчки за вдишване грижи за съответни направления, в  дневния ред могат да се включат и оферти, които постъпят в период до 06.02. на адрес [email protected] с копие до [email protected]

Вече е постъпило искане да се разиска предложение до Ловно-рибарско сдружение " Филип Тотю “ – Русе и Ловно-рибарско сдружение " Сокол “ – Бяла за Въвеждане на ограничения за балансиране ползите на туристи и ловци с оглед реализиране на сигурност. Една от предлаганите ограничения, по образеца на Трънското туристическо сдружение, Ловно-рибарско съдружие " Руй “ – гр. Трън, Община Трън и Държавно горско стопанство – Трън,  е авансово да се разгласяват интервалите и датите на проведен колективен лов.

Вече е отпечатано и новото издание МАРКИРАНИ МАРШРУТИ ЗА ПЕШЕХОДЕН И ВЕЛОТУРИЗЪМ В РУСЕНСКОТО ПОЛОМИЕ, финансирано по Програма за развиване на туризма в Община Русе за 2023 година, То ще се популяризира гратис след 05.02. от Туристическия информативен център – Русе, Дирекцията на Политическа партия " Русенски Лом “ и СТПД " Академик “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР