Пловдивският общински съвет ще разглежда на извънредната сесия днес допълнително

...
</TD
>Пловдивският общински съвет ще разглежда на извънредната сесия днес допълнително
Коментари Харесай

Ще има допълнително споразумение между община Пловдив и НКЖИ

Пловдивският общински съвет ще преглежда на изключителната сесия през днешния ден в допълнение споразумение между Държавно дружество " Национална компания железопътна инфраструктура " (НКЖИ) и община Пловдив за двустранно съдействие при осъществяване на действия от съвместен интерес по отношение на създаване на план " Развитие на железопътен възел Пловдив " и реализация на Транспортно-комуникационна система и създаване на техническа инфраструктура - улици, водоснабдяване, канализация, електроснабдяване и други инженерни мрежи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Анексът урежда отговорностите на двете страни по плановете за пробива на гарата, модернизацията на жп линиите и гарите, построяването на новия Бетонен мост и повдигането на жп линиите по бул. " Копривщица ".

НКЖИ ще окаже подпомагане за безплатно прекачване в интерес на Община Пловдив на 8053,188 кв.м., благосъстоятелност на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД. Теренът попада в територията, определена за създаване на пътните връзки към и от комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на гара Пловдив. 

За своя сметка дъжавното сдружение ще проектира и придвижи преписката за утвърждение на плана за реконструкцията на Бетоновия мост, и ще провежда построяването на структурата в сервитута на Директива за птиците НКЖИ и привързване към съществуващите рамки и въвеждането на обекта в употреба. Във втория стадий на инженерно-техническото решение за оборудването е планувано създаване на нови подходи (рампи) в източно и западно направление към бул. " Христо Ботев " и метод към бул. " Македония ".

Директива за птиците НКЖИ е в развой на подготовка на план " Развитие на железопътен възел Пловдив, Фаза 2 ", в чийто обсег попадат обекти: Железопътна естакада и нов мост над река Марица сред гарите Пловдив и Филипово и рационализация на железопътен сектор Филипово - Скутаре, включително гара Филипово. Държавното сдружение поема ангажимент да провежда плана на планиране и строителство на двата обекта, а също и да обезпечи финансиране. Община Пловдив ще даде осем общински парцела за обновяването на железопътните трасета Филипово-Скутаре и Тракия-Скутаре.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР