Пловдивският бизнесмен Радомир Спасов се оплака, че е жертва на

...
</TD
>Пловдивският бизнесмен Радомир Спасов се оплака, че е жертва на
Коментари Харесай

Предприемач от Пловдив: Ето как се изземват бизнесите и имотите ни

Пловдивският предприемач Радомир Спасов се оплака, че е жертва на институционално размотаване. Plovdiv24.bg разгласява сигнала му без редакторска интервенция:

" Искам да ви срещна от близко с проблем на национално равнище касаещ и пътна сигурност, и дали ние, младежите, които сме останали да живеем в тъй наречените ни " страна ", можем да напредваме, да се развиваме, да градим, и дали има или няма корупция и рекет на бизнесите ни и парцелите ни!?

Както и това,че в община " Родопи " с кмет, с цел да ви издадат законополагащо се " позволение за градеж " на " пътна връзка ", би трябвало да те разиграват година, да им " подариш " плана си дружно с изработка на пътя в парцела си, идеални елементи от парцела си, построените обекти, и да им " подариш " автомагистрала " Тракия " - т.е. не е подарения, а " прекачване на собствеността " гратис - желано в документ контракт!

А в случай че не го сключиш - законополагащото се " позволение за градеж " - не се издава! (вероятно всички затруднения са заради това,че не откликнах на SMS-покана да посетя частния офис на синa на основния проектант, който би трябвало да утвърди проекта).

Пояснявам:

Съвместно с задгранични вложители съм вложител на профилиран крайпътен комплекс " Разкош ", който би трябвало да бъде построен на Автомагистрала " Тракия " при км 107+835 дясно посока София - Пловдив в парцел фамилна благосъстоятелност с КИ 78029.105.32, като дружно с построяването отпада и се заменя рискова нерегламентирана пътна връзка, употребена от " Автомагистрали " ЕАД (за което сме ви писали и преди - само че без резултат)....

• Съюзна контролна комисия " Разкош ": ситуиран па повърхност 22 000 кв/м (първоначално), ще обслужва и двете направления на придвижване заради разполагаем личен надлез, в центъра на България - на 200км от Калотина и 200км от Капитан Андреево, на единствената ни автомагистрала, свързваща Европа с Ориента и част от автомагистрала " Европа ".

Комплексът е плануван да бъдат построени следните обекти:

- бензиностанция + 5 етажна постройка с повърхност за етаж към 3 700кв/м вкл: хотел с няколко равнища на разкош и бани, заведения за хранене, магазини, медицински пункт, детски ъгъл,места за почивки,

пътна помощ и сервиз+специализиран затрупан тир паркинг за 40 тира(първоначално) и други

(оформяне на документи и създаване на комплекса сме едни от първите в България- почнали сме го още от 1998 година, само че бе " откраднат ", а делата завършиха 2015г.)

• съществуващата рискова и нерегламентирана пътна връзка: употребена сега от " Автомагистрали " ЕАД, които имат опорен пункт на същия км и сме съседи:  входът им за пункта от ам с широчина на платно 2-3м е между/покрай носещите опорни колони на надлез, а изходът им е вертикален на ам и при излизане от пункта и опит за включване в придвижването по автомагистралата мпс-та им, изключително товарни, навлизат в лентите за придвижване и засичат нищо не подозиращите пътуващи по ам,няма пътна маркировка

Поради горепосочената причина взаимно с няколко шефа на " Автомагистрали " ЕАД разработихме план за обща пътна връзка: входът от Автомагистрала е ситуиран между пункта им и нашия парцел със широчина на платното 8м (по-широко от самата магистрала), а изходът в различен пп - за базата е сбъднат и обезпечен пряк безконтролен достъп до Автомагистрала за вход и излаз, и се отваря още 2 нови вход-изход към самата база - регламентирано, законно и по европейски!

През 2022г. страната - организация " Пътна инфраструктура " ( АПИ) след инспекция от Министерство на регионалното развитие и ДНСК по проблема, ми съгласува и утвърди " механически  проект " за " пътна връзка " с писмо с изх.№ 94-00-527/15.02. 2022г. (прилагам).

• А с писмо № РСПП-94 /14.04.2022г.  ми издаде позволение за особено прилагане на пътя с краен период за осъществяване 14.04.2024г. - страната отвори автомагистралата публично за комплекса ми!

За да продължим в техническа фаза да проектираме целия комплекс (проектът ще коства към 500 000 евро), и да сключа публично писмени контракти с поканените международни вериги и задгранични вложители, е нужно да получа законополагащото се " позволение за градеж " на " пътната връзка " за комплекса от община " Родопи " област Пловдив, да се построи връзката и да се обезпечи пътната безопастност.

На 12.02.2023г (след сполучливо извършени законови процедури по смяна на предназначението на полски пътища наранени от създаването, и решение 303/30.06.2022г. на Общински съвет за одобряване на трасе), показах съгласувания от страната легален  проект за " пътната връзка " фаза " механически " със заявление с вх. № 9412-102/12.02.2023г. в община " Родопи " за издаване на законополагащото се " позволение за градеж ", дружно с всички нужни разрешителни от Министерство на вътрешните работи, Регионална инспекция за опазване на околната среда, пожарна работа и решение на Общински съвет за утвърдено трасе и върху общински полски пътища, за които имам решение на ОбС  за авансово единодушие от 2017г. и с ОСИП.

Успоредно с внасяне на плана  получих SMS " покана " да посетя частния офис на сина на основния проектант на община " Родопи " Атанас Недевски, същият, който ще утвърждава плана (прилагам смс поканите ) - аз не откликнах! (Никога не съм наемал сина на основния проектант - проектант Димитър Недевски).

Проектът бе върнат с " изсмукани " забележки близо 2 месеца след законовия период, а по отношение на смс-сите незабавно алармирах ГДБОП и ДАНС - какво започнаха и направиха най-висшите ни служби, борещи се с корупцията във връзка с лица заемащи постове - аз не знам, само че още нямам " позволение за градеж " на " пътната връзка ". Лицата си стоят на постовете си, а се оказа,че са техни положителни познайници.  

През цялата 2023г. община " Родопи " с измислени нереални забележки и претенции да им подаря идеални елементи от парцела ми, връщаше законния план без да има законно, правно и техническо съображение (за какво ли още друго чакат?!?)!!! и също по този начин гонеха отишлите експерти, наети от мен да извършат корекциите, в случай че има такива.

От месец март 2023г. досега по няколко пъти седмично се обаждам на секретарката на кмета на община " Родопи " за банкет - само че кметът отхвърля! И основният проектант отхвърля!

На 12.02.2024г. още веднъж (за следващ път) предоставих плана за издаване на " позволение за градеж " на " пътна връзка " в община " Родопи " с ОСИП (Оценка за съответствие) със заявление с вх.№ 9412-102#17/12.02.2024г. - законовия период е 14 дни.

До момента 11.04.2024г. нямам издадено " позволение за градеж " на " пътната връзка ". Вместо това още веднъж получих следващата пречка и нереално лъжливо нелегално искане от община " Родопи ":

С писмо с изх.№ 9412-102#23 / 05.03.2024г. като наложително изискване за издаване на " позволение за градеж " се изиска да сключим контракт за взаимно създаване на засегнатите частици от общински имот- не възразихме...!

Но с следващо писмо № с изх.№ 9412-102#26/14.03.2024г. бе прибавен посоченият контракт - само че към този момент със друго друго наличие, където вместо взаимно създаване се желае да подарим на общината цялата " пътна връзка " + строителството на целия път + и идеални елементи от парцела + издигнатите обекти + автомагистрала тракия (съгласно чл.4,ал.2 и чл.1,ал.1)!- ползвам писмата и договорът!

След голям брой ходения и разправии с община " Родопи " първичният излъган контракт се поправя, само че с несъществени промени.... 

Дали всичко това се случва, тъй като не посетих, когато трябваше частният офис на сина на основният проектант, който ще утвърждава плана с цел да...?!?... аз не знам! 

Но знам, че без техническо и правно съображение е спряно законополагащото се " позволение за градеж на пътната връзка " на план утвърден от страната след голям брой инспекции и осигуряващ пътна сигурност!

А за какво в пловдивската полиция и прокуратура има голям брой тъжби срещу татко и наследник архитекти за същите сходни обстановки, има ли създаден монопол от тях, има ли схемата: " синът чертае, а бащата утвърждава " - аз не знам?!?

От какъв брой години основният проектант заема този пост и за какво голям брой излъчвания са за него - също незнам. Може би знае кметът. А за какво кметът бездейства макар,че е осведомен персонално?!?

Ето по какъв начин се изземват бизнесите ни и парцелите ни за дарове!

С оглед изтичащия период на разрешението за особено ползване на пътя, годно до 14.04.2024г., а към момента нямам " позволение за градеж " заради това, че се търсят и вършат умишлени пречки - откровено ви апелирам за незабавна ваша интервенция! "

Очаквайте отговор от община " Родопи "!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР