Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив
Коментари Харесай

В Пловдив потвърдиха: Даваме на Хърватия автор на 3 тежки кражби

Пловдивският апелативен съд удостовери решение на Окръжен съд – Пловдив за предаване на българския жител Г. М. в Република Хърватия. Той е търсен с Европейска заповед за арест, издадена на 08.05.2023г. от арбитър при Градски съд в Сплит, Република Хърватия, за осъществяване на наказателно гонене за четири закононарушения срещу собствеността. Той е упрекнат в осъществяване на три тежки обири и един опит за кражба, които са наказуеми с отнемане от независимост съгласно хърватския Наказателен кодекс.

Хърватските управляващи поемат гаранция да върнат Г. М. да изтърпява наказването си в България, в случай че бъде наказан на отнемане от независимост.

Апелативен съд – Пловдив удостовери и отлагането на предаването на Г. М. на способените управляващи на Република Хърватия до окончателното изтърпяване на наказване отнемане от независимост в България, което е по друго дело за пътнотранспортно произшествие. Остават му да изтърпи 20 дни, след което ще бъде предаден на Хърватия.

Според апелативните съдии са изпълнени всички условия за предаване на лицето на издирващата го страна. Той е бил разгласен за интернационално търсене и през август 2023 година е бил екстрадиран от Перу в България. В Перу бил на екскурзия, съобщи пред съда през днешния ден Г. М.

Решението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР