Пловдивските общински съветници приеха с 26 гласа за, 8 против

...
</TD
>Пловдивските общински съветници приеха с 26 гласа за, 8 против
Коментари Харесай

Решено: Общината няма да получи дивидент от Пълдин туринвест

Пловдивските общински съветници одобриха с 26 гласа " за ", 8 " срещу " и 1 " въздържал се " предлагането сред акционерите в " Пълдин туринвест " АД. За 2022 година облагата на смесеното сдружение е в размер на 3 049 932,87 лв.. Със същото предложение съветниците разпоредиха на представителя на Община Пловдив в Общото заседание на акционерите (ОСА) на сдружението да гласоподава със " за " по всички точки от дневния ред, предава Plovdiv24.bg .

от Демократична България предложи представителят да гласоподава " срещу ", само че предлагането не беше признато. от Алтернатива за Пловдив зае противоположната позиция с аргумента, че по този начин общината има опция да си прибере налози и отговорности за минали години, в противоположен случай ще се даде опция на господин Гергов да си прибере 2 милиона кеш. 

ОСА на " Пълдин туринвест " АД е планувано за 15 септември, с аварийна дата 4 октомври 2023 година Община Пловдив е акционер в сдружението и има 25% акционерен дял от капитала, а с решение на Общинския съвет за нейн представител в ОСА е избран съветникът Ясен Михайлов. 

ОСА би трябвало да утвърди годишния отчет за активността на сдружението, годишния финансов доклад и отчета на самостоятелния инспектор, разпределението на годишния финансов резултат, освобождение от отговорност на членовете на Съвета на шефовете, избиране на регистриран инспектор за самостоятелен финансов доклад за 2023 година Дневният ред е изпратен на 4 август до община Пловдив дружно с поканата за събранието и план за решение на всяка точка. Именно в т. 3, касаеща разпределението на облагата, се предлага сумата от 3 049 932,87 лева да се употребява за непокрити загуби от минали години.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР