Пловдивчанката Мария Михайлова Феркова има идеи, свързани с Изборния кодекс,

...
</TD
>Пловдивчанката Мария Михайлова Феркова има идеи, свързани с Изборния кодекс,
Коментари Харесай

Гражданка: Изборният кодекс трябва да се гласува от гражданите

Пловдивчанката Мария Михайлова Феркова има хрумвания, свързани с Изборния кодекс, мигрантите и организацията на акции в помощ на бедстващи. В изявление за Plovdiv24.bg дамата описа в детайли предложенията си.

Оказва се, че Мария Феркова е изпращала писма с концепциите си през последните две години до всички вероятни институции и медии, само че никой не им обърнал внимание и не им дал публичност или отговор.

" Българските жители са лишени от изборни права, условията са хиляди подписи, което е нарушаване по отношение на Конституцията ни. Огромният разход, който се дава за следващите избори. Нямаме права да бъдем в изборни комисии " - изброява пловдивчанката. Нейната концепция е всеки жител да може да се кандидатира независимо без подписи, да пази съответните проблеми и да бъде определен посредством гласоподаване. Смята, че Изборният кодекс би трябвало да се гласоподава от българските жители, които да дават оферти за него, а също и да гласоподават устав за работа на Народното събрание. 

Предлага хартиената бюлетина да е във формат А4, като листът незабавно може да се разпечата от всеки принтер на място. Феркова обаче отхвърли да я покаже пред камерата ни, тъй като желала това да стане в действително време, а не на запис. Твърди, че допитванията до народа също са лимитирани с условието за хиляди подписи за референдум. 

Мария Феркова е измислила и метод за нулева незаконна емиграция. Искала да се срещне с вътрешния министър, с цел да реализара концепциите си. Какви са те обаче не пожела да разкрие, защото са секретни и не би трябвало да се знаят от необятната общност.

Смята, че подпомагането на бедстващите в Карловско е можело да стане за доста малко време - за един месец да се почисти и до два месеца по-късно да се възстановят съответните неща. Феркова подлага на критика организацията, тъй като багерите нищо не правели, а единствено местели пясъка от едно място на друго. Укорява локалната власт, че не е бил оповестен организационния проект, с цел да може обществеността да направи оферти какво и по какъв начин да се направи.

Мария Феркова прикани жителите да не гласоподават на избори, до момента в който не се промени Изборния кодекс в тяхна изгода, защото нямат никакви прави. А с цел да се спестят милиони на страната, на членовете на изборните комисии да не се заплаща.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР