Пловдив ще разполага с около 40-45 млн. лева за подмяна

...
</TD
>Пловдив ще разполага с около 40-45 млн. лева за подмяна
Коментари Харесай

Пловдив ще разполага с 45 млн. лв. за подмяна на печките с твърдо гориво

" Пловдив ще разполага с към 40-45 млн. лв. за замяна на печките с твърдо гориво ", Това заяви заместник-кметът по екология, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

На 20 октомври изтече последният период, в който утвърдените от Изпълнителна организация " Околна среда " (ИАОС) общини трябваше да подадат документи, с цел да влязат във втория стадий на плана за чистия въздух, който обгръща интервала 2024-2027 година

По думите на Тимчев условието е включвало да се приготви тежка апликационна форма и да се създадат и разгласят публични поръчки за преценка, класиране и установяване на изпълнителите за идната година.

" Община Пловдив подаде нужните документи и Пловдив ще бъде участник в огромния план за замяна на печките за твърдо гориво с нови възможности за отопление, като за този интервал за планувани 28 млн.лв. ", уточни заместник-кметът.

Пловдив ще получи и 10 млн. лева в допълнение, които ще се изразходват след месец ноември за по този начин наречените кални петна, т.е. за междублоковите пространства - за планиране, зацветяване, поливни съоръжения и така нататък.

се похвали, че съдът е взел решение в интерес на Община Пловдив по отношение на наложената от Изпълнителна агенция по околна среда глоба в размер на 2,5 млн. лева по първия стадий от плана.

Той разяснява и друга значима задача по отношение на зоните с ниски излъчвания, които през 2024 година би трябвало да влязат в действие.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР