Пловдив дава своя принос към новаторския подход в прилагането на

...
</TD
>Пловдив дава своя принос към новаторския подход в прилагането на
Коментари Харесай

Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява прокуриста си чрез нотариус

Пловдив дава своя принос към новаторския метод в използването на трудовото законодателство. Пример за това е уволнението на прокуриста на МБАЛ " Св. Мина " доктор Калин Калинов с нотариално заверено уведомление, което не се е случвало до момента в града, предава Plovdiv24.bg .

Бившият началник на общинската дирекция " Здравеопазване " доктор Калин Калинов заема поста при започване на април. Месец по-късно му се обаждат от нотариална адвокатска фирма с покана да ги посети. Тогава му връчват нотариално заверено уведомление за преустановяване на връзките. На 8 май смяната е вписана в Търговския указател.

" В деня, в който ми се обади нотариусът, два часа по-рано приказвах с шефката на МБАЛ " Св. Мина " за идни срещи с снабдители. Поисках да се забележим, тя ми отхвърли с думите, че има доста работа. Нищо не ми сподели " - описа за медията ни доктор Калинов. 

Той счита, че неговият случай няма нищо общо с оповестения от община Пловдив. През месец март  кои от тях да влязат в конкурсната комисия. 

Известието за преустановяване на връзките е подписано от шефа МБАЛ " Св. Мина " Мария Горова. 

" Право на шефа е да избира екипа, с който работи, само че това не е мениджърски метод. Изкарах я от едно стайче, тя беше статистик в " Свети Мина " и я направих шеф. Няма ненаказано положително " - разяснява той.

Калинов приел да работи в АГ " Весела " и самичък предложил да не получава заплащане, което било отказано. Смятал, че със своя опит от над 30 години може да помогне за превръщането на общинския родилен дом в пример. Искал да лобира за ползите на болничното заведение и подготвял обстоен отчет за потребностите му.

Негова заслуга като началник на общинската дирекция " Здравеопазване " е основаването на първата тактика за общинското опазване на здравето в Пловдив, чакана в продължение на десетилетия. По негова самодейност е подписан и меморандум с Медицинския университет за застраховане с фрагменти на общинските лечебници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР