Петролният бос има желание да купи акциите на община Пловдив

...
</TD
>Петролният бос има желание да купи акциите на община Пловдив
Коментари Харесай

Петролен бос купува общинския дял в Градски транспорт на Батаклиев

Петролният необут има предпочитание да купи акциите на община Пловдив в оповестеното в неплатежоспособност сдружение " Градски превоз - Пловдив " АД на предприемача от близкото минало. Предложението за придобиване на 2.84% общински акции посредством покупко-продажба би трябвало да бъде утвърдено от пловдивския общински съвет на сесията на 8 декември, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Градски превоз - Пловдив " АД е оповестено в неплатежоспособност от Окръжен съд - Пловдив на 8.10.2019 година и тогава е постановено преустановяване на активността на сдружението и пълномощията на органите му, както и започване на процедура за осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

Четири години по-рано съдът е назначил за непрекъснат синдик на сдружението Николай Митов, в чиито пълномощия влиза осребряването. През 2020 година синдикът е провел търг с скрито наддаване за активи, представляващи 135 235 броя поименни акции от капитала на сдружението, при който за покупател е оповестено " Петрол енерджи " ЕООД.

След внасянето напълно на продажната цена през юни 2021 година съдът е упълномощил на сдружението въпросните акции. Така компанията на придобива 5,77% от капитала на " Градски превоз - Пловдив " АД в неплатежоспособност. Пазарната стойност на една акция е 1,04 лв..

Месец по-късно в качеството си на акционер, от компанията насочат предложение към община Пловдив да купят нейния дял от 66 608 броя поименни акции. за продажба на общинските акции, представляващи 2,84% от капитала на " Градски превоз - Пловдив " АД в неплатежоспособност, и разпорежда на кмета да дефинира и назначи лицензиран оценител, който да изготви оценка на акциите.

В оценителния отчет на оценителя Петър Андонов, предаден в общината на 25 ноември 2022 година, се дефинира целесъобразна пазарна стойност на общинските акции в размер на 68 606 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР