Петгодишно момче бе оперирано по спешност от неврохирурзите в УМБАЛ

...
</TD
>Петгодишно момче бе оперирано по спешност от неврохирурзите в УМБАЛ
Коментари Харесай

Неврохирурзите в УМБАЛ Бургас: Слагайте каски на децата

Петгодишно момче бе оперирано по неотложност от неврохирурзите в УМБАЛ Бургас след случай с тротинетка. То пада след бързо втурване по стръмно наклон в Морската градина и си удря главата. Изследванията демонстрират кръвоизлив в мозъка и се постанова интервенция, с цел да се резервира животът му. Тя е осъществена по неотложност от неврохирурзите доктор Светлозар Георгиев и доктор Светослав Тодоров. След няколкодневен престой в болничното заведение детето е изписано и наред се прибира вкъщи си. " Благодарим на целия личен състав, на най-хубавия и магически лекар Тодоров, на всички вълшебни сестри, които неразделно и неуморно бяха до него, на всички санитари, които се грижеха за нас и проведоха " возене " с количка и легло. Благодарим на всички от отделението на НХО за всеотдайността, за професионализма, за положените грижи и внимание ", написаха родителите при раздялата с екипа.

" За благополучие, всичко приключи щастливо, само че можеше и да не е по този начин. Молим всички родители – използвайте защитни каски даже и при най-малките деца, колкото и безобидна да ви се коства тротинетката ", поучава доктор Светослав Тодоров, който е оперирал дребния пациент. Възрастните също следва да дават образец и да не подценяват сигурността си. Случаите, в които в болничното заведение постъпват възрастни велосипедисти след удряне в дирек или ненадейно рухване не са малко. Част от тях стигат и до реанимация, с огромен риск от съдбовен излаз, показва той.

В неврохирургията има сезонност – нормално когато стартират случаите с колела и тротинетки разбираме, че лятото е пристигнало. През лятото опциите за спорт навън са повече, и за деца, и за възрастни. Но молбата на неврохирургичните екипи е – бъдете внимателни.  Добре е да се употребяват каски и други подобаващи защитни средства освен при спорт, а и при бране на сезонни плодове – череши, кайсии, орехи, както и ремонтни действия по фасадите вкъщи. Аква оборудванията – басейни, пързалки, аквапаркове, също би трябвало да се употребяват с нараснало внимание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР