Парадокс по български. Така може да се нарече историята на

...
</TD
>Парадокс по български. Така може да се нарече историята на
Коментари Харесай

Парадокс по български

Парадокс по български. Така може да се назова историята на една , която падна жертва на градоустройствените решения в Пловдив.  Дървото обаче е обезсмъртено в книга. 

Къде е парадоксът? Черницата е отстранена от общината. Книгата с разкази пък, в която дървото е един от основните герои, се издава по общинската Програма за финансиране книги на пловдивски създатели и значими за Пловдив издания и би трябвало да бъде отпечатана до края на годината. 

За черницата споделя в студиото на Plovdiv24.bg създателят на книгата Юли Шумарев:

" Книгата се споделя " Макгахански блусове и балади ". Посветена е на моята уличка, на която съм роден, на дядо ми и баба ми, на спомените от детството. Един от тези мемоари е обвързван точно с тази вековна черница. 

Сигурен съм, че черницата е вековна, тъй като когато дядо ми е пристигнал в Пловдив през 1912 година още тогава е била огромно достолепно дърво. Всъщност тя е била единственото дърво на тази улица. 

Улицата е доста дребна и може би доста незначителна, само че за мен значи доста, защото е обвързвана с детството ми, със спомените ми. Отрязването на дървото доста ме разстрои. Играехме си там, катерехме се по черницата. Имаше една хралупа, която се затвори с времето. Имам доста скъпи мемоари там. ".

Юли Шумарев почнал да написа неотдавна. Първия роман бил за дядовата градина, по какъв начин поливал розите с маркуч, след това една по една се занизали историите от дребната пловдивска уличка " Макгахан " и напълно ненадейно, от глава на глава, се оформила книгата. Научил по време на час от брат си Емил Атанасов, че черницата ще бъде отрязана. 

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР