Паметникът на Альоша в Пловдив - емблематичната скулптура, станала повод

...
</TD
>Паметникът на Альоша в Пловдив - емблематичната скулптура, станала повод
Коментари Харесай

Паметникът на Альоша - едни му се радват, други се потискат

Паметникът на Альоша в Пловдив - емблематичната статуя, станала мотив за голям брой разногласия и полемики. Монументът е висок близо 15 метра, направен от гранит, издигнат през не толкоз далечната 1957 година, намиращ се в непосредствена непосредственост до Паметника на освобождението на Пловдив от османско иго. 

През годините са правени няколко опита да бъде демонтиран, взривен, опакован, само че нито едно от предложенията не пожънва успех. Войникът на руската войска продължава към този момент 66 години да се извисява над " Градът под тепетата ".

От анкета на  Plovdiv24.bg. излиза наяве, че настроенията и мненията на хората по горещата и наболяла тематика не престават да са разнопосочни и леко неуверени, а други безапелационни и твърди като камък. 

" Символът на паметника не е неприятен ", счита пловдивчанин, а по думите на различен би трябвало да бъде непокътнат, тъй като напомня исторически събития. 

" Аз съм очевидец какъв брой дълги години строиха този монумент и с какви огромни страдания ", показа един от интервюираните. Той отсече, че и за хубаво, и за неприятно историята не трябва да бъде зачерквана. 

" Аз съм пловдивчанка и Паметникът на Альоша е знак на града ни откогато съм родена и ще е доста тъпо, в случай че се събори ", сподели една дама.

Най-категорично противоположно мнение изрази жител, който съобщи: " Не ми е прелестно като се разхождам и над главата ми да виси бетонен ботуш. Притиска ме и потиска душевен. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР