Отчет за изминалия туристически сезон, представяне на рекламната стратегия за

...
</TD
>Отчет за изминалия туристически сезон, представяне на рекламната стратегия за
Коментари Харесай

Бургас се готви за новия туристически сезон

Отчет за миналия туристически сезон, показване на рекламната тактика за Сезон’2024, водещи събития  и полемика за казуса с концесионера на Летище Бургас събра депутати, общински съветници, заместник–кметове, представители на хотелиерския, транспортния  отрасъл и медии на среща-дискусия за " Развитието на туризма в Бургас “.

  " Това е необятна полемика по една от най-важните тематики за нашия град – туризмът. Днешната среща е част от поредност такива, които като ръководител на Общински съвет – Бургас ще предизвиквам. Туризмът е основополагащ детайл в нашата икономическа активност, в повсеместен обществен и стопански аспект. Затова и срещата през днешния ден е взаимно с Консултативния съвет по туризъм към кмета на община Бургас – една работеща конструкция, извънредно продуктивна и открита, която генерира сполучливите хрумвания и начинания ", сподели Михаил Хаджиянев, ръководител на Общински съвет-Бургас, който откри срещата.

Той акцентира, че се работи върху нов Проектоустав за сливане на всички черноморски общини от цялата област, за финансиране на нови авиолинии.

" Разпределил съм докладна бележка към всички непрекъснати комисии и нямам подозрение, че всички те ще я гласоподават единомислещо. Тя е обвързвана със основаването на " Алианс Българско Черноморие “ през 2021 година, където ще желаеме да прекратим присъединяване на Бургас, тъй като се касае за неточно отношение, няма никаква реклама за Южното Черноморие, а ние няма да позволим да се подиграват с напъните на Община Бургас и да нарушават ползите на съгражданите ни ", добави Хаджиянев.

Модератор на самодейността " Развитието на туризма в Бургас " бе Радовеста Стюърт, шеф на Оперативна програма " Туризъм “. Тя представи  отчет за миналата 2023 година и направи самобитно съпоставяне за индикаторите и развиването на туризма по отношение на предходните две години, запознавайки присъстващите с дневния ред на събитието.

От показаните отчети стана ясно, че Бургас бележи растеж на вътрешния пазар с 8.6 % по отношение на 2022 година и 19.4 % по отношение на 2021 година. Чуждестранните туристи също са с 14 % повече, растеж има и в леговата база за местата за настаняване - от 8072 през 2023 са се нараснали на 12 298.

" Бургас търси целогодишна претовареност. Тази година насочваме взор към спортния туризъм, популяризирането на нова осведомителна платформа, а на 15 август ще отбележим една огромна годишнина – 10 години туристически комплекс остров Света Анастасия. ", добави Радовеста Стюърт.

 На срещата бе презентиран и най-новият рекламен видео клип на Бургас за сезон 2024.

Зам.-кметът по Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина показа изгодите от новаторския план за Анаеробната апаратура в подтекста на туристическия бизнес. " Разчитам на противоположната връзка на хотелиерите и ресторантьорите. Искаме да работим в тясна връзка с тях, за нас са значими всички сигнали и рекомендации. Към момента тече актуализация на приложението Смарт Бургас, планували сме да раздадем биоразградими торби за събиране на отпадък и всекидневно транспортиране на отпадъците. Работата на анаеробната апаратура е 24 часа в денонощие, което значи реагиране когато и да е ", показа зам.-кметът по " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата ".

Зам.-кметът по " Култура и вероизповедания " Диана Саватева показа презентация на тематика " Култура и туризъм – взаимоотношение и синергия ". Тя сложи фокус върху емблематичните събитията в културната стратегия и консолидираното на независимия  бранш. Сред водещите събития са Spice music festival, Teen boom fest, Пясъчният фестивал, филмовите и фолклорни фестивали.

Тази година, в дните 6-8 юни, ще се организира и първото издание на Международен книжовен фестивал на страните от черноморския район. Бе презентирана и концепцията " Бургас притегля, Бургас основава, Бургас излъчва, " както и първите 14 тематични уикенда за 2024, които се трансфораха в запазена марка на града.

Акцентите на Сезон 2024 година – състезателен туризъм и фестивален туризъм показа Манол Тодоров, зам. – кмет " Спорт и туризъм ".

" На Бургас му се носи славата на " Спортна столица ", това го споделят всички промоутъри, клубове и организации. Тук има съвършена спортна инфраструктура. Ние към този момент сме подготвени да приемем огромни лагери и ще работим в тази посока. Сред значимите спортни събития са Купа Дейвис в тениса, баскетболни шампионати, през април ще има спортна купа по акробатика, събития с бойните спортове  с присъединяване на огромни звезди от ММА, а семейството на града ни ще бъде определено пред това на Истанбул и Букурещ. Бургас ще е хазаин на интернационалния Гимнастически фестивал " Златни години “ Golden Age Gym Festival за хора над 50 години, към този момент са регистрирани над 2000 участници ", разяснява още Манол Тодоров.

Андрей Рунчев, народен представител и зам-председател на Комисията по " Транспорт и известия " в Народното събрание, и общинският консултант Евелина Михалева, ръководител на Комисията по превоз и сигурност на придвижването, насочиха диалога към Летище – Бургас, значима тематика измежду общините в целия район.                

Събитието се осъществя по взаимна самодейност на бургаските общински съветници, ръководителя на локалния парламент Михаил Хаджиянев и Консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета на Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР