От днес влизат в сила мерките в Пловдив и областта

...
</TD
>От днес влизат в сила мерките в Пловдив и областта
Коментари Харесай

Вижте всички противоепидемични мерки, които влизат в сила от днес

От през днешния ден влизат в действие ограниченията в Пловдив и региона поради грипната зараза. Ето какво споделя по този мотив шефката на РЗИ в града под тепетата:

На съображение член 63а. ал.2 от Закона за здравето член 73 от Административно-процесуалния кодекс, с оглед увеличената заболяемост, достигнала епидемиологични стойности, от грип и ОРЗ на територията на област Пловдив, решение на Областен действен щаб за битка с грип и ОРЗ от 16.01.2323 година за оповестяване на грипна зараза, както и след координиране с основния държавен здравен контрольор за въвеждане на краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област Пловдив

Нареждам:  

Въвеждам следните краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област Пловдив, считано от през днешния ден до З0 януари в това число, както следва:

- Преустановяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца.

- Преустановяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, които се правят ст общопрактикуващите лекари.

- Преустановяване на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ

- Провеждане на засилен утринен филтър в детските заведения за недопускане на деца с клинични признаци на грип и ОРЗ, като откритите заболели деца се връщат по домовете им. Не се позволяват до работа забелели лица от личния състав на детските заведения. Извършване на засилена настояща стерилизация на повърхности играчки, двукратно за деня и постоянно проветряване на пространствата.

- Преустановяване на свижданията в профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги ст резидентен вид за деца и възрастни.

Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени е взаимозависимост от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР