От държавната болница в Бургас отчитат рекорден брой случаи на

...
</TD
>От държавната болница в Бургас отчитат рекорден брой случаи на
Коментари Харесай

Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше на плажа, имаше много удавени

От държавната болница в Бургас регистрират рекорден брой случаи на удавяне. Петър Русев е старши избавител на бургаския плаж и признава, че морските гардове изпращат тежък сезон с доста удавени в морето. Причините - динамичното време, къпането на неохраняеми плажове и нова наклонност.

" Тази година всеобщо се пиеше алкохол на плажа. Масово! Защото несъмнено в заведенията алкохолът е безценен и тук заставаха на плажа цели групи и всеки пиеше алкохол, което създаваше огромни главоболия на спасителите. Това е една от аргументите да има много смъртни случаи и произшествия ", сподели пред Русев.

Последният смъртен случай на удавен мъж е единствено от преди дни, когато четирима български туристи се къпят на неохраняем плаж край Синеморец. От Съдебна медицина споделят, че в случай че данните за съдбовните произшествия по морето се разделят на броя дните в дейния сезон – юли и август, това значи по един изгубен човешки живот дневно.

Рекорден брой водни произшествия през миналото лято са приключили съдбовно, оповестиха от УМБАЛ Бургас.

48 смъртни случаи в резултат на удавяне демонстрира докладът на Отделението по правосъдна медицина. Това е с 10 души повече, в сравнение с през лятото на 2023 година и предходни години. Ако данните се разделят на броя дните в дейния сезон - юли и август, това значи по един изгубен човешки живот дневно. Почти толкоз са и случаите на пациенти, избавени след удавяне и минали през Спешно поделение.

Статистиката регистрира съвсем еднакъв брой произшествия с българи и чужденци. За страдание както измежду починалите, по този начин и измежду избавените има дребни деца, оставени без контрол край хотелски басейни и на плажа.

В оставащите няколко дни до края на месеца на бургаския плаж има два избавителни поста, само че от 1 октомври плажният сезон публично се закрива.

А спасителите по морето не престават да упорстват да се намерения за основаването на плажна полиция и защита на бургаския мост, от където постоянно се скача в морето.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР