От чешмите в Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас потече вода,

...
</TD
>От чешмите в Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас потече вода,
Коментари Харесай

Пациентите на УМБАЛ Бургас вече пият пречистена и омекотена вода

От чешмите в Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас потече вода, която дава отговор на най-високите условия за непорочност и качество. Благодарение на донора Димитър Динев, в болничното заведение е внедрена индустриална станция със система за стерилизация, филтриране, омекотяване и структуриране на вода. Тя към този момент е в употреба, а през днешния ден управлението на УМБАЛ Бургас връчи на господин Динев плакет в символ на признателност към неговия великодушен жест. УМБАЛ Бургас е единствената болница в страната, която има сходна система.

Системата обезпечава вода за питейни и хигиенични потребности от най-високо качество и е създадена особено за УМБАЛ Бургас, след прелиминарен разбор. Подобни системи са стандарт в европейските лечебни заведения. Използват се и в редица други обекти, където чистата вода е от огромно значение – да вземем за пример животновъдни и птицевъдни ферми.

" Искам да имам вяра, че пристигам от потомство, което търси и ще търси по-устойчив модел на работа, ръководство и бъдеще. Поколение, което се мъчи да дава и основава позитивен образец за идващото. Радвам се, че имах опцията да оказа помощ за модернизацията на болничното заведение и за въвеждането на новаторски технологии в нея. Системата за филтриране и структуриране на водата е създадена самостоятелно, по отношение на потребностите на болничното заведение и имам вяра, че ще усъвършенства доста работата в нея ", показа донорът господин Димитър Динев. Той не за първи път оказва помощ на болничното заведение - преди две години инициира акция за събиране на средства, с помощта на която бе закупена инсталация за проучване на слуха. 

" Това е извънредно потребна облага за нашите пациенти. Спокойно мога да кажа на околните да не купуват вода, тъй като водата от чешмите ни е по-добра от тази, която пием от филтър-кани вкъщи. Водата е значима част от лекуването, тъй като оказва помощ за бързото и положително асимилиране на медикаментите и питателните субстанции. Благодарни сме на господин Динев за жеста и за напъните, които постави, с цел да докара плана до сполучлив край ", сподели доктор Бойко Миразчийски, дм, при церемонията по предаването на дарението през днешния ден.

 

" Структурирана вода е с оптимално рН, което е от решаващо значение за здравето, тъй като оказва помощ за добър мускулен тонус и централизация, управлява кръвното налягане и холестерола, покачва издръжливостта на организма на стрес и инфекции, усъвършенства здравето на бъбреците, черния дроб и ставите ", показа Ивайло Тодоров, притежател на компанията, изпълнила плана " Техноинокс инженеринг ". " За нас беше извънредно значимо да осъществим тази поръчка качествено и в период, с цел да допринесем за благотворителната акция на господин Динев ", добави още той.

Индустриалната станция омекотява и дезинфекцира водата, като в същото време резервира нейния потребен състав. Тя включва няколко модула: система за ултрафилтрация с деен въглен за унищожаване на токсични химикали, цвят, усет, аромат, пестициди, система за ултравиолетово отнасяне на вода за спомагателна стерилизация и предварителна защита, система за индустриална микрофилтрация със седем филтъра за високи дебити на вода, система за омекотяване и структуриране на водa с потенциал до 3,5 m3/h, която цели преструктуриране на водните молекули и отбягване на натрупването им в оборудването и проблеми за консумация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР