Основният ремонт на Дунав мост при Русе, който ще започне

...
</TD
>Основният ремонт на Дунав мост при Русе, който ще започне
Коментари Харесай

Ремонтът на Дунав мост при Русе ще се извършва без спиране на движението

Основният ремонт на Дунав мост при Русе, който ще стартира на 10 юли, ще се прави без прекъсване на придвижването и няма да се затваря оборудването. Агенция " Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране във връзка публикувани в румънските медии погрешни изказвания и с оглед точното, точно и правилното информиране на всички пътуващи.

Актуална информация за краткотрайната организация на придвижването и за ремонтните действия може да бъде открита в специфичната секция " Информация за ремонта на Дунав мост “ на интернет страницата на Агенция " Пътна инфраструктура “. Пресцентърът на Агенцията ще подава регулярна настояща информация за ремонта и е разполагаем за спомагателни въпроси и разяснения. Само по този начин ще бъде обезпечено точното, точно и правилното информиране на всички пътуващи.

Припомняме, че строителните работи ще се правят ежедневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието съгласно спецификата на изпълняваните действия. Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи. Планирано е строителните работи да се правят в 6 стадия. В първите два е главният ремонт на естакадата на оборудването на българска територия. За осъществяване на дейностите ще бъде затворен сектор с дължина към 400 метра. Първо ще бъде лимитирано придвижването в лентата за вход в България, а по-късно за излаз в посока Румъния. Прогнозният период за осъществяване на ремонтните действия в този сектор е към 4 месеца и половина за всяка от лентите.

За по-добра организация на придвижването, регулирането на трафика ще се прави с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се реалокира и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта, а опазването на живота и здравето на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна. Ако осъществяването на някои действия може да се извърши безвредно през тъмната част на денонощието, това ще бъде направено.

Трасето на българската територия на Дунав мост, който е част от път I-2, е с обща дължина 1,057 км. От въвеждането му в употреба преди 70 години – през 1954 година, до момента главен ремонт не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други

За всичко това държавната администрация няколко пъти е уведомявала посолството на Румъния в София през тази година. Румънските управляващи бяха осведомени в поредност от срещи и писма за идния ремонт, както и за осъществените спешни поправки на настилката на Дунав мост през месеците май и юни 2024 година

Отново подсещаме, че екипът на Агенция " Пътна инфраструктура “ е разполагаем на всички български и задгранични медии за бързото, точно и тъкмо информиране на водачите.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР