Основната цел на ГЕРБ за местните избори е да бъде

...
</TD
>Основната цел на ГЕРБ за местните избори е да бъде
Коментари Харесай

Борисов в Пловдив: Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите партии

Основната цел на ГЕРБ за локалните избори е да бъде първа политическа мощ, тъй като силата на една партия е цялата страна - това сподели в Пловдив водачът на ГЕРБ в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява резултатите в столицата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Бившият министър председател бе в града под тепетата, с цел да поддържа за балотажа претендента на партията.

" Кандидати на ГЕРБ и подкрепени от нас претенденти на първи тур печелят 95 общини, от тях 7 са регионални. В 71 общини наши и подкрепени от нас претенденти отиват на балотаж, от тях 17 са регионални градове, с водещ резултат. 537 094 са дали своят вот за ГЕРБ, това са 1500 локални депутати в страната, за ПП-ДБ са дали своят вот 273 184 гласоподаватели, което е 396 локални депутати. Дори Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат повече от ПП-ДБ в страната " - цитира съответни числа Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че преди 10 години Фандъкова е получила 200 000 гласа и е имало вълна от утвърждение, а в този момент Политическа партия и Демократична България дружно имат 119 000 гласа. 

" Изборите в София още не са завършили. Три години в София се водеше целенасочена офанзива против Фандъкова, против ГЕРБ. Най-добрият метод да спечелим София е като загубим " - сподели още Борисов. 

Той разгласи, че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите партии, тъй като даже " Възраждане " върви надолу. " Всички са надолу, не мога да си показва какво ще е на евроизборите " - проучва той.

И още: 

" 23 общински съветници имат първите. След неделя може да стане друго, имат опция за сглобка с Българска социалистическа партия, " Възраждане " и с нас. Резултатът е предстоящ и подобаващ. Поздравявам спечелилите ". 

На въпрос къде въпреки всичко ще отидат гласовете на ГЕРБ и дали двете партии в сглобката ще се поддържат взаимно, Борисов отговори с въпрос:

" Вие чухте ли някой от ПП-ДБ да излезе и да призове поддръжка за нас? Няма нищо по-лошо от непоискана поддръжка. Както Хекимян сподели – по-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с Държавна сигурност ". 

Според него е било естествено ГЕРБ и ПП-ДБ да се поддържат взаимно в страната и да получат съвсем всички кметове. ПП-ДБ обаче избрали разновидността да изнудват ГЕРБ. 

Борисов похвали Антон Хекимян, като акцентира че има 1800 гласа повече от листата на ГЕРБ и по този начин отхвърли догатката, че късата акция е причина да журналистът да не получи задоволителна поддръжка. Призна, че концепцията е била в София да се издигне самостоятелен претендент.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР