Основателят и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона инж. Пламен

...
</TD
>Основателят и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона инж. Пламен
Коментари Харесай

Разкриха подробности за бъдещето на икономическата зона около Пловдив

Основателят и изпълнителен шеф на " Тракия икономическа зона " инж. Пламен Панчев даде уточнения, за какво е значима въглеродната индиферентност.

Репортер на Plovdiv24.bg присъстваше на проведено събитие, където се обсъждаше развитието на бизнеса в региона, само че и зелените политики, към които бизнесът се насочва.

Инж. Панчев показа, че се връща от Дубай, където се е провела конференцията COP 28 обвързвана с климатичните промени, на което е взел участие първият Български павилион свързан с " Тракия икономическа зона ".

" Това е първата въглеродно неутрална икономическа зона в Европа. Целите са да го осъществяваме до 2050 година посредством доста явен проект, какво би трябвало да се реализира всяка една година. Това не е просто желание. Проектът в сериозна реализация. Спокойни сме, че ще достигнем до резултат. "

Той посочи, за какво е значима въглеродната неутралност и какво се прави в тази посока.

" Нова конкурентоспособност. Ние привличаме новите вложители по този метод, само че те го желаят. Нямаме компания, която е пристигнала при нас и не е сложила доста ясно изискванията за зелена сила - какво количество и на каква цена. Голяма част от тях искат да е обвързвано непосредствено към техните предприятия. 

Една част от тях са подготвени да влагат в това, други желаят някой различен да влага. Тук е ролята и на зоната. "

Припомняме Ви, че неотдавна бе подписано партньорство между  " Тракия икономическа зона “ с сътрудници от Италия, които ще изградят огромен интермодален хъб с три терминала в Пловдив, Бургас и София. Те ще обезпечават превозването на артикули като се употребява смесен транспорт  — шосеен, железопътен, воден и въздушен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР