Още от самото начало на възникналата бедствена ситуация в карловския

...
</TD
>Още от самото начало на възникналата бедствена ситуация в карловския
Коментари Харесай

Полицаи с доброволен труд в помощ на жителите на засегнатите от наводнението села

Още през цялото време на зародилата бедствена обстановка в карловския район чиновниците от пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи бяха на първа линия в най-засегнатите обитаеми места. На терен те работеха един до друг дружно с аварийно-спасителните екипи, поемайки главната грижа за сигурността на хората и тяхното имущество.

В селата Каравелово, Слатина и Богдан, където водната буря нанесе най-сериозни провали, не престават непрекъснато да дежурят чиновници на реда. Тяхна е задачата да подсигуряват успокоение на локалните поданици след сполетялата ги неволя, като обезпечават публичния ред и предотвратяват възможни нападения върху частните парцели и употребената за разчистването профилирана техника.

Днес обаче, отвън професионалните им отговорности, служителите на реда се включват с непринуден труд в разчистването на къщите и пътната инфраструктура. Под координацията на регионалната администрация общо 59 чиновници от структурните подразделения на ОДМВР - Пловдив ще работят на територията на село Богдан дружно с останалите доброволци, с цел да може потърпевшите фамилии в най-скоро време да се върнат в домовете си и да възстановят своя естествен темп на живот.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР