Осем месеца ни трябваха, за да направим приложението, което е

...
</TD
>Осем месеца ни трябваха, за да направим приложението, което е
Коментари Харесай

Илиан Коджахристов за предприемачеството: Или много пъти тестваш, или слушаш хората, които вече са го направили преди теб

Осем месеца ни трябваха, с цел да създадем приложението, което е тип обществена мрежа за мода. Това описа в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус "

Илиан Коджахристов. В самото приложение има чат за шерване и всичко належащо за едно прекарване в обществената му нотка. Четирима души без никакъв опит, на възраст сред 22 и 28 години съумяват, само че след доста старания и отводи. Цялото финансиране на приложението възлиза на към 90000 евро. То идва с помощта на това, че два огромни български фонда имат вяра в тях и им подават ръка. 

Илиан Коджахристов описа още от историята на триумфа и провокациите към построяването на Социалната мрежа за мода - интернет пространство, където се купуват и продават облекла втора ръка. 

Идеята за това му идва по време на бригада в Щатите през 2019 година, където за пръв път вижда приложението и взема решение, че на българска територия няма нещо сходно, а и на Балканите и би било забавно да се направи. 

Изключително огромна е била ролята на двама от неговите съдружници, които са програмисти.

" Важна е и ролята на ментора при основаването на плана. Не е нужно да си чупиш главата, в случай, че някой различен преди теб го е направил, не трябва да откриваме топлата вода, направено е много преди нас, не е на българския пазар и на Балканите. Виждаме кое работи за нас. Начините са два - или доста пъти тестваш, или слушаш хората, които към този момент са го направили преди теб ", описа още Илиан.

" Ние доста пъти сме били покрай отказването, не малко проблеми сме имали, но постоянството е значимо, да вярваш в това, което правиш и то да те кефи ", добави той. 

Много пъти са " стискали зъби ", лишавали са се от доста неща, присъщи на тяхното потомство. Трябва да се научиш да казваш " не " на доста неща, счита още Илиан. 

влакче на ужасите.

Смята, че с цел да си бизнесмен би трябвало да успяваш да минаваш през доста провокации и да си вярваш.

" Вече много повече си имаме вяра като виждаме, че през платформата минават много пари и гледаме за други страни и за това по какъв начин да превърнем платформата в по-конкурентна ", споделя още Илиан Коджахристов.

Приложението е предопределено най-много за хора под 28 години, близо 85 % от потребителите са точно в тази възраст. Те нямат консервативното мислене  за облеклата втора ръка. Създателите на платформата от своя страна се стремят да я усъвършенстват, с цел да няма " прецакани " и недоволни, с цел да запазят доверието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР