Опашките по Околовръстния път на Пловдив при пътен възел Скобелева

...
</TD
>Опашките по Околовръстния път на Пловдив при пътен възел Скобелева
Коментари Харесай

Много нерви на Околовръстното! Кметът на Рогош: Имаше гневни мои съселяни

Опашките по Околовръстния път на Пловдив при пътен възел " Скобелева майка " стигат чак до Войводиново, заяви за Plovdiv24.bg кметът на Рогош Алекси Георгиев.

" В сряда имаше гневни мои съселяни, които споделиха че по 1 час не могат да излязат. Опашката по Околовръстния път стигна до нашето кръстовище, само че се движеше въпреки всичко. Проблемът е най-много в пиковите часове ", добави кметът.

Според него, придвижването би трябвало да се контролира, в реда на нещата е да се слагат светофари. Има си и остарял проблем при " Скобелева майка ". Това е един от основните входове на Пловдив, където свършва Околовръстният път.

" Знам, че има проекти за Околовръстен път. Но казусът е от години. Има един ляв завой и идващите от автомагистралата доста мъчно влизат в Пловдив. Винаги стават опашки.

Сега " Рогошко шосе " отново е основна артерия и защото е затворено, се усилват колите и опашките стигат чак до Войводиново. Ние не че няма да го изтърпим това нещо, тъй като е за положително, само че когато няма контролиране на кръстовището, хората, които излизат от Рогош, Скутаре, Маноле и Манолско конаре по остарелия Чирпански път, не могат да се включат по Околовръстното, тъй като съвсем всички са на ляв завой.

Проблемът беше по-голям, когато " Брезовско шосе " беше затворено. Това е другата артерия, която поема потока. Моите съседи могат да употребяват и Войводиново, само че там отново има ляв завой ", изясни в детайли кметът на Рогош Алекси Георгиев.

Пак съгласно него много е рисковано там, тъй като тези, които се движат по Околовръстиня път, не всеки път са толерантни, а просто няма място, с цел да се включат и други, и става рисково.

" Вчера, до момента в който бяхме там, не беше чак толкоз сериозно, само че имаше няколко обстановки - форсиране на мотори, въртене на гуми от изнервени водачи, с цел да се включат и да не чакат.

А другояче, това е един дълго чакан ремонт, всички сме доста щастливи,  че се случва. Но ние сме длъжни да осведомяваме за рисковата обстановка ", добави Георгиев.



За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР