Омбудсманът на Пловдив - инж. представи своя Отчет на дейността

...
</TD
>Омбудсманът на Пловдив - инж. представи своя Отчет на дейността
Коментари Харесай

Доставчик с ховърборд губи по 30 лева на ден, поиска нов ред по Главната

Омбудсманът на Пловдив - инж. показа своя Отчет на активността си като Обществен медиатор на територията на община Пловдив през миналата 2023 година. Ето един от най-интересните проблеми, постъпили в институцията:

" В приемната ни посети ядосан младеж с обвиняване към Община Пловдив, че пречи на неговия бизнес и доходи. В течение на диалога се откри, че той работи в известна компания за доставка на храна, като постоянно му се постанова да доставя храна на клиенти, намиращи се на Главната улица.

Тъй като неговото транспортно средство е ховърборд, с който беше пристигнал и до нас, на него са му били формирани няколко акта за определяне на административни нарушавания (АУАН) от чиновници на бранш " Общинска полиция “ за потреблението му в тази неразрешена зона.

Той показа с нас, че тези локални правила му носят към 30 лв. по-малко доход дневно, защото се постанова да бута на ръка ховърборда и заради тази причина доста се забавя при тези доставки.

Като цяло той не одобри нашите пояснения за нуждата от сходни правила на Главната улица и изиска от нас да му спомагаме да се обезпечи разрешена зона за напредване компактно около фасадите на постройките, където той смяташе, че няма да пречи на никой.

При тръгването си съобщи, че евентуално ще му бъде по- преференциално да си заплаща санкциите, в сравнение с да съблюдава настоящите правила ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР