Окръжният съдия Радослава Маждракова гостува в Су Константин Петканов, в

...
</TD
>Окръжният съдия Радослава Маждракова гостува в Су Константин Петканов, в
Коментари Харесай

Обясниха на деца от Меден рудник защо не бива да стават хулигани

Окръжният арбитър Радослава Маждракова гостува в Су " Константин Петканов ", в ж.к. " Меден рудник ", с изнесена лекция по тематиката за детското правораздаване. Визитата е част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ", която бургаските Окръжен и Районен съд реализират в учебните заведения.

Директорът Ивайло Марков приветства открития урок. " Тук образоваме младежи, които би трябвало да имат своята осведомена и основана на познания позиция. Ръководя учебно заведение, което се стреми да стимулира своите ученици да мислят и се стремят към израстване ", разяснява шефът.

Съдия Маждракова показа тематиката за малолетните и малолетни лица – очевидци, жертви и причинители на закононарушение. Тя приказва за присъединяване на деца в правосъдни процеси и налагането на възпитателни ограничения при установени противообществени прояви. Интерес измежду учениците провокираха закононарушенията за безчинство, регламентирани в член 325, алинея 1 от Наказателния кодекс – сборичкване, отправяне на обиди, непочтено държание. Магистратът описа за случаи от своята процедура, в която е установено, че незаконните действия са осъществени от малолетни лица заради въодушевление и лековерие.

Десетокласниците получиха като подарък малко книжно издание на Конституцията на Република България и осведомителна листовка за отбрана в цифровия свят, обезпечени по програмата от Висшия правосъден съвет. Следващото посещение на арбитър в учебното заведение ще бъде по тематиката за домашното принуждение и ограниченията за отбрана на правата на жертвите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР