Окръжна прокуратура – Русе с информация за разследването по досъдебно

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Русе с информация за разследването по досъдебно
Коментари Харесай

ОП-Русе с информация за побоя над 34-годишната жена в Русе: Удряна е с метална тръба

Окръжна прокуратура – Русе с информация за следствието по досъдебно произвеждане за нанесен тежък побой над жена. Окръжна прокуратура – Русе следи досъдебно произвеждане, по което се организира следствие, с оглед данни за осъществено на по член 115 вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс с потърпевша 34-годишна жена, оповестиха от ОП-Русе.

В 06:40 ч. е подаден сигнал на ЕЕН 112 от жител, който пред бл. 14 в жк " Дружба " е разкрил жена в безпомощно положение и очевидно с голям брой пострадвания. Мястото на случая е посетено неотложно от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе и Центъра за незабавна здравна помощ. Жертвата е открита сама, при оказване на първа помощ медиците са открили голям брой тежки пострадвания, фрактури и други контузии, заради което по неотложност е откарана в болница, където е претърпяла хирургична намеса. Към момента потърпевшата се намира за лекуване в здравното заведение. Своевременно са почнали и процесуално-следствени дейности, а случая е рапортува в Окръжна прокуратура – Русе.

Деянието е осъществено от 44-годишен мъж. Извършителят и жертвата са се познавали, като на 13.12.2023 год. потърпевша е гостувала в дома на мъжа. Според първичните данни, след приложимост на огромно количество алкохол и зародил скандал сред двамата деецът е нанесъл побоя на дамата с железна тръба, след което я е изнесъл отвън жилището си и я е оставил в тревна повърхност към жилищния блок.

В резултат на положителната съгласуваност и ефикасните взаимни дейности сред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Окръжната прокуратура - Русе, причинителят на действието е открит и арестуван от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Русе няколко часа след осъщественото закононарушение.

Понастоящем по отношение на него е повдигнато обвиняване по член 115 вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и с разпореждане на наблюдаващия прокурор е арестуван за период от 72 часа. В рамките на няколко часа са осъществени редица процесуално-следствени дейности, разпитани са няколко очевидци, изискана е нужната информация от УМБАЛ " Канев " – Русе, назначени са няколко експертизи.

Работи се по няколко вероятни версии свързани с претекстовете за нанесения побой. До момента не са открити данни в осъществяване на закононарушението да е взело участие друго лице.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура – Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР