Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.М., на 25

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.М., на 25
Коментари Харесай

Свидетел на престъпление в Пловдив е бил изнудван месеци наред

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен С.М., на 25 година, за това, че в интервала от 15.02.2023 година до 20.06.2024 година, в това число, в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, е принудил посредством заплашване другиго – 22-годишен мъж, да извърши нещо обратно на волята му – да му заплаща ежемесечни парични суми, и с това му е предизвикал имотна щета в общ размер на 7000 лв., като действието е съпроводено със опасност за ликвидиране – закононарушение по член 214, алинея 2, вр. член 213а, ал.2, т.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че в горепосочения интервал С.М. изнудвал за пари 22-годишния мъж, който бил станал несъзнателен очевидец на отнемането на мобилен телефон от малолетно дете в парк в регион " Южен “ в Пловдив. Двамата се познавали отпреди.

С.М. обвинил потърпевшия, че той е направил кражбата на телефона и с цел да не го издаде, изискал да му заплаща месечна парична такса " успокоение “. Пострадалият, който не бил взел телефона, се опитал да възрази, само че бил застрашен от С.М. с физическа разпра.

Така в посочения интервал С.М. постоянно се свързвал с 22-годишния мъж по интернет или по телефона, като го изнудвал да заплати суми сред 500 и 600 лева Парите били изпращани посредством преводи или давани на ръка. През месец юни 2024 година е бил подаден сигнал в полицията, като чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив  открили причинителя на изнудването и го задържали с следващите 500 лв., дадени от потърпевшия на С.М.

На 24 юни 2024 година по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения С.М.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР