Окръжен съд Пловдив осъди Анка Михайлова, която , на 8

...
</TD
>Окръжен съд Пловдив осъди Анка Михайлова, която , на 8
Коментари Харесай

В Пловдив осъдиха Анка заради мъртвото бебе

Окръжен съд Пловдив осъди Анка Михайлова, която, на 8 години отнемане от независимост при първичен общ режим, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Съдия Семкова посочи, че Михайлова е оправдана в частта, че съзнателно е умъртвила Севда.

Счетено бе, че Анка е нанесла умишлено тежка телесна щета на детето, която се показва в тежка черепно мозъчна контузия с кръвоизлив, само че гибелта е настъпила по несъобразителност.

Михайлова е наказана да заплати разноските по делото, които са в размер над 8 хиляди лв..

Съдът не промени към този момент наложената й мярка за неотклонение " задържане под стража ", която е парична гаранция на стойност 3 хиляди лв..

Адвокат Будаков и Адвокат Харалампиев бяха безапелационни, че ще апелират присъдата.

" Нашата теза е или инцидентно действие, или по несъобразителност, единствено че при различен член от наказателния кодекс. "

По-рано в зала представителя на държавното обвиняване пожела 18 години затвор за Анка. Това тяхно желае бе контрирано от бранителите.

" Как ще застанеш против едно малко дете и ще го удариш в лицето? То е живо. То ще кресне и ще плаче. Мозъкът прави алогични неща при мощен стрес. Знаете ли, Анка го е хапала и щипала, тъй като има вярване, че в случай че се ухапе кръвоизливът, от мозъка се отмества. Тя го е направила инстинктивно, с цел да помогне на детето. Не може да приемете, че тя е желала гибелта на това чакано дете. "

Последните думи на Анка преди съда да се произнесе бяха:

" Искам да си остана у дома. "

Припомняме, че Михайлова бе упрекната, че съзнателно е умъртвила осиновената си щерка Севда в изискване на домашно принуждение през 2022 година.

Случаят стана прочут, когато детето е било откарано в болница с черепно-мозъчна контузия, изпаднало в кома и по-късно е умряло.

Анка е осиновила детето, отглеждала го е и се е грижела за него. С времето дамата почнала да демонстрира експанзия към дъщеричката си. Причината била, че тя трансформира открития метод на живот на Михайлова и това е основало дискомфорт у нея.

На 23 септември 2022 Анка се ядосала от придвижванията на детето от стая в стая и почнало неведнъж да го хапе по тялото и да го дере с нокти, блъснала го и с пестник в лицето. По-късно вечерта майката още веднъж показала експанзия към щерка си, като я блъснала с ръка в задната част на главата.

Към оня миг Анка не призна виновността си и заради това процесът стартира по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица пред Окръжен съд - Пловдив, с цел да се стигне до днешната присъда. 

Решението на Окръжен съд Пловдив не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд Пловдив. 

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР