Оградата на Небет тепе е незаконна - това пише в

...
</TD
>Оградата на Небет тепе е незаконна - това пише в
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: Оградата на Небет тепе е незаконна

Оградата на Небет тепе е противозаконна - това написа в мнение на МК и НИНКН в отговор на въпрос по Закона за достъп до социална информация. Ето какво заяви общественикът Павел Начев: 

" На 26.03.2024, с арх. Петкана Бакалова входирахме заявление за достъп до социална информация до Министерство на културата и до НИНКН и през днешния ден (4.04.2024 г.) получихме формален отговор.

В мнението по отношение на проекта ясно е посочено, че Министерство на културата съгласува плана за Небет тепе с експлицитното конкретизиране, че това става според бележките в констативната част, а там написа:

" Заданието не слага условие към плана за създаване на ограда. Оградата основава различен облик и метод на действие на комплекса, като лимитира достъпа. Включването й в плановата документи на този стадий е неприемливо. "

" Недопустимо " е точната дума, а по-нататък мнението категорично адресира главно изтъкваната публична причина, за построяването й:  " За потребностите на защита на обекта е възможно построяването на видеонаблюдение. "

Датата е 23.02.2022!

Това значи, че община Пловдив от повече от две години публично е наясно, че особено оградата към Небет тепе не е съгласувана от Министерство и от НИНКН, само че все пак построяването й върви с цялостни сили.

Изглежда, че са изхарчени обществени средства за несъгласуван, както е по закон, градеж. Много отговори трябват от способените институции, а новото управление на общината пък се надяваме допустимо най-скоро да замрази построяването и да стартира демонтирането на противозаконната ограда, с вярата, че целият налят бетон за построяването й не е нанесъл непоправими вреди. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР