Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1

...
</TD
>Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1
Коментари Харесай

По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева

Официално летния сезон по морето ще бъде открит на 1 юни, само че доста от крайбрежните заведения към този момент работят. И това лято най-поръчвани ще бъдат порция цаца, шопска салата, бира и пържени картофи. 

Пържената цаца от години бие върховете по поръчки в заведения за хранене и крайбрежни заведения, а тази година тя е поскъпнала сред един и три лв.. Оказва се че най-евтината тази година е в Сарафово, Бургас и Крайморие. 

" Най-търсеното при нас са цаца, картофи, шопска, рибена, шкембе. И цените са много положителни, супите са скочили с 20 стотинки, нямаме друго покачване. Порция цаца е 4 лв. ", споделя Ани Валекова - шеф на крайбрежно заведение.

Продажбата на цаца за месец варира, като се търси рибата да е прясна.

Северин живее в Австрия и прави съпоставяне сред цените на ястията, които обича. Споделя ни, че има строги желания.

" Супата варира сред 5 и 10 евро, а стекът - сред 40 и 60 евро, не можем да съпоставим България с Австрия. Със сигурност има значение къде остсядате, разликата може да варира сред 5 и 10 лв. на ядене. Така че би трябвало сносно да сте насочени къде са скъпите места и къде евтините ", счита той.

В друго заведение порция цаца е 9 лв. и същия грамаж, а пържената дребна рибка доближава до 15 лв. на някои места в Лозенец или Свети Влас да вземем за пример. Цената на шопската салата може да бъде открита от 8,50 до 16 лв..

След цацата най-продавана се оказва наливната бира. Средно едно крайбрежно заведение за месец продава близо 14 хиляди литра, като цената на 500 мл от пивото варира по Черноморието сред 3,20 до 7 лв.. Без смяна остават цените на палачинките, макар повишаването на яйцата, млякото и останалите консумативи.

" Ние няма да вдигнем цените, тъй като се тормозим да не загубим клиентите си ", споделя Нели Стоянова - търговец на палачинки, съобщи NOVA News.

Търговецът Галин Янев прецизира, че за последната година цените са се повишили на всички места с 15-20%. " За между 7 и 12 лв. може човек да си вземе палачинка или гофрета. Не мисля, че ще има някакво в допълнение завишаване без значение, че тока ще се подвига цената ", уточни той.

Новият шлагер това лято край морето е балончестият чай (bubble tea), който е най-консумиран от децата. Цената му варира сред 8 и 11 лв. по Черноморието, като той е една от разхладителните питиета, които търговците готвят поради предстоящото горещо лято.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР