Обявяваме архитектурен конкурс за нова сграда на Математическата гимназия

...
</TD
> Обявяваме архитектурен конкурс за нова сграда на Математическата гимназия
Коментари Харесай

Архитектурен конкурс показва новата сграда на Математическата гимназия в Пловдив

Обявяваме архитектурен конкурс за нова постройка на Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов " зад хотел SPS. Това заяви основният проектант на община Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

С правене на проектозаданието, ще стане ясна и ориентировъчната сума за плана, добави той. 

" Екипът на Община Пловдив в никакъв случай не е спирал да работи за нова постройка на Математическата гимназия на терена до SPS. Изготвено е проектозадание за състезания, имахме среща с шефа, с предходния публичен съвет, предвиждаме и втори достъп до терена ", посочи Ахрянов.

По думите му сумата за построяването на огромен кампус е сериозна, само че това не означавало, че предлагането на заместник-кмета Стефан Стоянов, което ще се гледа на сесия на следващия ден за създаване на пристройка, изключва МГ да има нов дом.

" Представителите на двете учебни заведения показаха терзание, че когато ОУ " Драган Манчов " се реалокира, а МГ остане в сегашната си постройка, това ще понижи спешността от създаване на нова постройка на гимназията, което е съмнение, само че никой от тук присъстващите няма да застане на тази теза ", разяснява основният проектант.

Той напомни желанието на Община Пловдив да кандидатства за средства по проекта за възобновяване за делене на двете учебни заведения, тъй като са на две смени, а задачата е едносменен режим на учениците, каквото е условието за всички учебни заведения в Пловдив.

По отношение на градежа на нова постройка на ОУ " Княз Александър I " се чака до седмица да бъде подписан договор с определения реализатор до седмица - 10 дни. Парите за ремонт на постройката на Хуманитарната гимназия няма да стигнат и по тази причина очевидно определеният реализатор се е отказал.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР