Обучение по три актуализирани магистърски програми стартира екипът на катедра

...
</TD
>Обучение по три актуализирани магистърски програми стартира екипът на катедра
Коментари Харесай

Три модерни магистратури в ПУ Паисий Хилендарски

Обучение по три обновени магистърски стратегии започва екипът на катедра на " Политически науки и национална сигурност " в ПУ " Паисий Хилендарски ". Те са:

" Киберсигурност “, която обезпечава познания и умения за справяне с най-новите закани и провокации пред сигурността, каквито са офанзивите в киберпространството;

" Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм “ с опция за образование 2 или 3 семестъра. Програмата ще даде познания и умения по ръководство на системата за национална сигурност и защита, както и за формите и методите на тероризма, методите и средствата за противодействие;

" Политически мениджмънт и връзка “ е създадена особено за хора, които се занимават или биха желали да се занимават с политическа активност в интерес на обществото с акцент върху сполучливата политическа връзка за създаване на доверие и добър разговор с гражданското общество.

В момента текат последните 10 дни, в които претендентите да надградят своето обучение, могат да подадат документи. Обучението в магистърските стратегии се реализира събота и неделя в хибриден формат с присъединяване на асоциирани лектори.

Програмите са създадени в отговор на нуждата да се търсят новаторски решения и подходи. Те са съобразени с динамичността на българската социална среда и интернационалната конюнктура през последната година, която постанова новаторски подходи за ръководство и връзка на всяко управническо равнище, в това число локалната власт. Променената среда за сигурност, в това число мигрантски напън и интензивни киберзаплахи, слага нови провокации пред централната и локалната администрация.

Екипът на катедра " Политически науки и национална сигурност " в ПУ " Паисий Хилендарски " е уверен, че неговата роля като част от просветителна и изследователска институция, е да способства за разрешаване на настоящи публични провокации, и заради това непрекъснато надгражда и приспособява своите образователни стратегии към динамичната национална и интернационална среда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР