Общинският съветник остро разкритикува предложението на заместник-кмета , с което

...
</TD
>Общинският съветник остро разкритикува предложението на заместник-кмета , с което
Коментари Харесай

След предложение на Слави Георгиев учениците от ОУ Драган Манчов няма да бъдат местени

Общинският консултант остро разкритикува предлагането на заместник-кмета, с което да се кандидатства по Плана за възобновяване за създаване на нова постройка на ОУ " Драган Манчов “, а Математическата гимназия да остане в настоящата сграда на главното учебно заведение посредством създаване единствено на един нов корпус.

По време на съвещанието на Общинския съвет той още веднъж напомни, че Математическата гимназия заслужава да има нова независима постройка, както упорстват учебните препоръки, като за задачата има предназначен терен зад хотел " SPS " в регион " Тракия “.

" Това предложение се показва като краткотрайно, само че в действителност ще циментира нещата вечно да останат по този метод. Всички съветници имаме отговорността и имаме болшинство да бъде изменен Подробният организационен проект и да стартира финансиране на проектирането на допустимо най-модерната гимназия в Пловдив, зад хотел " SPS ", сподели.

Съветникът се възмути, че заместник-кметът не участва в залата, а това е " евентуално най-важната му точка за последните 3 години ". Георгиев означи и че кметът Здравко Димитров не си е мръднал и пръста, с цел да могат учениците от МГ " Акад. Кирил Попов “ да се снабдят със постройката, която заслужават.

" Първият ми упрек е, че това предложение не беше редно да влиза на съвещание две седмици преди приключване на крайния му период, а няколко месеца по-рано, с цел да има време за диспути. Очевидно задачата е пристискане на Общински съвет, поради приключване на периода за асимилиране на тези пари. Не получаваме единствено безплатно финансиране, а се задължаваме и с 6 млн. лв. лични средства “, сподели Георгиев и акцентира, че всичко това се прави в ущърб на родители и деца.

Общинският консултант предложи или да се направи промяна и да се подсигурява, че ОУ " Драган Манчов “ няма да бъде премествано и ще остане на остарелия си адрес, или точката да бъде отхвърлена.

" Редно е основният проектант да инициира правенето на документите за смяната на ПУП-а за 30-те декара зад " SPS ", заключи самостоятелният общински консултант.

Предложението на бе подкрепено с болшинство от 27 гласа от общинските съветници, с което настояването на за нова постройка и пристройка не получи нужното болшинство.

Така децата от главното учебно заведение ще останат в досегашната си постройка, а битката за нова такава на МГ " Акад. Кирил Попов “ продължава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР